domain ja sahkoposti yritykselle

Domain ja sähköposti yritykselle – vertailussa Google, Microsoft ja webhotellin sähköposti

Mikäli domain ja sähköposti yritykselle ovat seuraavia askeleita yritystoimintasi edistämisessä, tutustu artikkelista sopiviin vaihtoehtoihin. Esittelemme Googlen ja Microsoftin suositut sähköpostipalvelut, ja vertaamme maksullisten sekä ilmaispalveluiden eroja. Sähköpostin oman domainin kanssa saat kätevästi myös webhotellin kautta. Lue, mikä näistä palveluista sopii parhaiten sinun liiketoimintaasi tarpeisiin.

Google Workspace vai Gmail? 

Google Workspace tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja työkaluja yrittäjille, kun taas ilmainen Gmail-sähköposti on suunniteltu henkilökohtaiseen käyttöön ja yksinkertaisempiin tarpeisiin. 

Kun haussa on domain ja sähköposti yritykselle, tarjoaa Google Workspace joustavan vaihtoehdon, ja mahdollisuuden oman domainin hyödyntämiseen. Workspacen ja domainin saat molemmat kätevästi Domain247:n kautta.

 Domain ja sähköposti yritykselle – 3 eri vaihtoehtoa

Ilmainen Gmail vs. maksullinen Workspace – palveluiden erot

 1. Sähköpostiosoite. Google Workspace tarjoaa mahdollisuuden luoda sähköposti omalla verkkotunnuksella, kuten nimi@yritys.fi. Osoitteen avulla annat luotettavan vaikutelman, ja rakennat brändiäsi ammattimaisen viestinnän avulla. Ilmainen Gmail-sähköposti käyttää sen sijaan @gmail.com -päätteisiä osoitteita, kuten nimi@gmail.com.
 1. Tallennustila. Google Workspace sisältää enemmän tallennustilaa sähköposteille ja tiedostoille. Ilmainen Gmail-tili tarjoaa rajoitetun tallennustilan, joka voi aktiivisessa yrityskäytössä täyttyä nopeasti.
 1. Palvelun ominaisuudet. Google Workspace sisältää useita yrityksille suunniteltuja ominaisuuksia, kuten yhteisen kalenterin, työkalut yhteistyöhön ja hallintapaneelin, joka helpottaa niin käyttäjien kuin tietoturvankin hallintaa. Ilmaiselta Gmail-tililtä nämä lisäominaisuudet puuttuvat. 
 1. Asiakastuki. Google Workspacen maksullisen tilauksen mukana saat tarvittaessa tukea, jonka avulla ratkaiset nopeasti mahdolliset ongelmat tai kysymykset. Ilmainen Gmail-tili ei sisällä samanlaista tukitasoa.
 1. Brändinäkyvyys. Google Workspace antaa sinulle mahdollisuuden käyttää yrityksesi nimeä sähköpostiosoitteessa, ja samalla brändätä sähköpostiviestejä yrityksesi logolla sekä mukautetulla allekirjoituksella. Ilmaisen Gmail-tilin avulla et pysty samanlaiseen, yrityksellesi räätälöityyn näkyvyyteen.

Mikä sähköposti yritykselle? – esittelyssä Google Workspacen pilvipohjainen toimistopalvelu

Google Workspace tarjoaa lukuisia työkaluja ja ominaisuuksia, jotka helpottavat yritysten ulkoista ja sisäistä viestintää. Listasimme, miten palvelu voi hyödyttää sinun yrityksesi arkea.

 • Google Workspace tarjoaa mahdollisuudet reaaliaikaiseen yhteistyöhön. Voit jakaa tiedostoja ja päivittää niitä samanaikaisesti muiden kanssa. Tiimityö helpottuu ja tuottavuus kasvaa, eivätkä vanhentuneet dokumentit enää kierrä sähköpostissa.
 • Google Drive takaa turvallisen ja luotettavan tavan tallentaa ja jakaa tiedostoja. Pilvipohjaisen tallennuksen myötä voit käyttää tiedostoja miltä tahansa laitteelta, mikä mahdollistaa joustavan työskentelyn mistä ja milloin tahansa.
 • Google Workspace toimistotyökalut sisältävät Docs-, Sheets-  ja Slides – sovellukset. Käyttäjäystävälliset sovellukset tarjoavat kaiken tarvittavan toimistotöihin. Voit luoda sekä muokata asiakirjoja, ja tehdä taulukoita sekä esityksiä vaivattomasti.
 • Google Meet ja Google Chat mahdollistavat tiimin viestinnän ja videokokoukset. Suosittujen etäkokousten pitäminen asiakkaiden tai työntekijöiden kanssa on vaivatonta, niihin suunniteltujen työkalujen avulla.

Microsoft 365 vai Outlook?

Microsoft 365 on suunniteltu erityisesti yrityskäyttöön, tarjoten laajemman valikoiman lisäominaisuuksia ja ryhmille suunniteltuja työkaluja. Microsoftin ilmainen Outlook-sähköposti taas soveltuu henkilökohtaiseen käyttöön ja pienempiin tarpeisiin.

Ilmainen Outlook vs. maksullinen Microsoft 365 – palveluiden erot

 1. Sähköpostiosoite. Microsoft 365 -palvelun avulla voit luoda yrityksellesi sähköpostiosoitteen omalla domainilla, kuten nimi@esimerkkiyritys.com. Ilmainen Outlook-sähköposti käyttää sen sijaan @outlook.com- tai @hotmail.com-päätteisiä osoitteita, kuten nimi@outlook.com tai nimi@hotmail.com.
 1. Tallennustila. Maksullinen Microsoft 365 sisältää enemmän tallennustilaa sähköposteille ja tiedostoille. Ilmaisella Outlook-tilillä tallennustila on rajoitettu. 
 1. Palvelun ominaisuudet. Microsoft 365 sisältää yrityskäyttöön ja asiakasyhteistyöhön suunniteltuja ominaisuuksia, kuten kalenterit, helppo tiedostojen jakaminen sekä työkalut tiimityöhön ja asiakasviestintään. Ilmainen Outlook-tili ei sisällä yrityspainotteisia toiminnallisuuksia.
 1. Asiakastuki. Microsoft 365:n maksullisen tilauksen mukana varmistat asiakastuen saamisen, mahdollisten ongelmien ilmaantuessa.
 1. Office-sovellukset. Microsoft 365 -tilaus sisältää Office-sovellukset, kuten Word, Excel ja PowerPoint. Ilmaisen Outlook-tilin mukana ei tule Office-sovelluksia.
 1. Integraatiomahdollisuudet. Microsoft 365 integroituu saumattomasti muihin Microsoftin sovelluksiin, kuten OneDriveen, SharePointiin ja Teamsiin. Tämä helpottaa tiedostojen jakamista ja yhteistyötä. Ilmainen Outlook-tili ei sisällä samanlaisia integraatiomahdollisuuksia.

Microsoft 365 – kattava toimistopalvelu yrityksille

Microsoft 365 on monipuolinen ja kattava pilvipalvelu, joka tarjoaa yrityksille useita etuja, ja työkalut vaivattomampaan yhteistyöhön.

 • Microsoft 365 sisältää Wordin, Excelin, PowerPointin, Outlookin ja paljon muuta. Nämä sovellukset tarjoavat tehokkaat työkalut tiedon luomiseen, käsittelyyn ja jakamiseen.
 • Microsoft 365:n kautta saat kattavat tietoturvaominaisuudet, kuten monikerroksisen tunnistautumisen, salauksen ja säännölliset päivitykset. Lisäksi se tarjoaa hallintatoimintoja, jotka helpottavat käyttäjien hallintaa ja tietojen suojausta.
 • Microsoft Teams mahdollistaa helpon tiimityöskentelyn. Voit luoda kanavia, jakaa tiedostoja, keskustella reaaliajassa ja pitää kokouksia etäyhteyden avulla.
 • Microsoft 365 integroituu saumattomasti muihin Microsoftin sovelluksiin ja palveluihin, kuten OneDriveen ja SharePointiin. Tämä tekee tiedostojen jakamisesta ja tiedonhallinnasta helpompaa.

Domain ja sähköposti yritykselle Domain247-palvelusta

Vertailussa Googlen ja Microsoftin yritysratkaisut 

Kun haussa on domain ja sähköposti yritykselle, ja lähdet vertailemaan Google Workspacen sekä Microsoft 365:n välisiä eroja, ota huomioon yrityksesi nykyiset tarpeet, käyttötottumukset ja tavoitteet. Molemmat palvelut tarjoavat nimittäin monipuoliset ja kilpailukykyiset vaihtoehdot yrittäjille. 

Google Workspace

 • Meet- ja Chat-sovellusten avulla hoituu yrityksen sisäisen viestintä, ryhmätyöskentely sekä kokoukset asiakkaiden kanssa. Kehittynyt työkalujen ja dokumenttien yhteiskäyttö.
 • Workspace toimii täysin pilvipohjaisesti, ja se tarjoaa ehkä hieman Microsoftia paremmat mahdollisuudet tiimityöskentelyyn.
 • Gmail-sähköposti omalla domainilla, isolla tallennustilalla sekä roskaposti- ja virussuojauksella. Jaettu kalenteri kokousten sopimiseen.
 • Pilvipohjainen tallennus Google Driven avulla.
 • Docs, Sheets, Slides ja Forms -sovellukset tarjoavat vastaavat toiminnallisuudet kuin Microsoftin Office-sovellukset.
 • Muutat lisenssimäärää joustavasti tarpeen mukaan.

Tutustu tarkemmin Domain247:n Google Workspace-palvelupaketteihin

Domain ja sähköposti yritykselle – Microsoft 365

 • SharePointilla rakennat yrityksellesi intranet-sivuston. Pilvipohjainen SharePoint-palvelu tehostaa tiedon jakamista ja sujuvoittaa yhteistyötä.
 • Planner-työkalu auttaa projektien edistämisessä ja päivittäisten tehtävien suorittamisessa.
 • Forms-työkalu on suunniteltu sisäisiä kyselyitä ja asiakastutkimuksia varten.
 • Tapaamisajat varaat ja hallinnoit Microsoft Bookingsin avulla.
 • Yrityksen omaan sosiaaliseen mediaan, Yammeriin, voit perustaa ryhmiä tiedon jakamista varten.
 • Automatisoi työnkulku suosikkisovellustesi ja -palveluidesi välillä Power Automatella.
 • Defender tunnistaa hyökkäykset ja suojaa yritystä kehittyneitäkin hyökkäyksiä vastaan.
 • Saatavissa myös työpöytäsovellukset (Google täysin pilvipohjainen).
 • Intune on kustannustehokas tapa hallita yrityksen päätelaitteita, käyttöä ja tietoturva-asioita.

Tutustu tarkemmin Domain247:n Microsoft 365 – palvelupaketteihin

Domain ja sähköposti yritykselle webhotellin kautta

Domain ja sähköposti yritykselle ovat helpoiten hankittavissa webhotellin kautta. 

Kun valitset tarpeisiisi sopivan webhotellin, saat mukana myös sähköpostipalvelun, jossa voit hyödyntää omaa verkkotunnustasi. Sähköposteille on varattuna levytilaa valitun webhotellin mukaisesti.

Mistä kannattaa ostaa verkkotunnus? – osta domain helposti Domain247:ltä

Kun tarvitset monta eri sähköpostitiliä, on edullisin vaihtoehto webhotelli, jossa hinta määräytyy webhotellipaketin eikä sähköpostitilien määrän mukaan. 

Silloin, kun tarpeesi on vain yksi sähköpostilaatikko tai tarvitset paljon tilaa sähköposteillesi, on mitä todennäköisemmin sopivampi valinta Microsoft 365- tai Google Workspace -palvelu. 

Webhotellia voit hyödyntää vaikka vain sähköpostejasi varten tai halutessasi voit ottaa palvelun kotisivujasi varten, jolloin saat sähköpostin samalla verkkotunnuksella.

On myös mahdollista, että hankit webhotellin kotisivujasi varten, mutta otat sähköposteja sekä muita yritystarpeitasi varten käyttöön Microsoft 365 tai Google Workspace -palvelun. 

Kaikki artikkelissa esittelemämme palvelut ovat toimivia vaihtoehtoja yritykselle. Sopivin vaihtoehto riippuu täysin yrityksesi tarpeista ja tottumuksista.

Tutustu ja tilaa:  Domain ja sähköposti yritykselle – 3 eri vaihtoehtoa 

Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita muun muassa rahoituksen ja perinnän parissa.