Nettisivut yritykselle

Nettisivut yritykselle – hyödyt, kustannukset ja tilausopas

Nykyään liiketoiminnan menestyminen on vahvasti sidoksissa verkkoon, joten jokaisen yrittäjän kannattaa luoda nettisivut yritykselle, oli yrityksen koko mikä tahansa. Yrityksen kotisivut eivät ole enää suurten yritysten keino erottautua, vaan ne ovat muodostuneet välttämättömäksi työkaluksi myös pienyrityksille. Lue artikkelista, millaisia hyötyjä nettisivut tarjoavat, minkälaisiin kustannuksiin tulisi varautua, ja tilaa laadukkaat nettisivut yritykselle vaivattomasti.

Miksi nettisivut ovat tärkeä kanava yrityksille?

Nettisivut ovat yrityksille parhaimmillaan virtuaalinen kauppapaikka, joka on avoinna asiakkaille ja mahdollisille sidosryhmille 24/7. Kotisivujen avulla yritys voi muun muassa:

 • esitellä yrityksensä toimintaa
 • viestiä omista arvoistaan
 • tiedottaa avoimista työpaikoista 
 • tarjota tuotteita tai palveluita
 • luoda vahvan ensivaikutelman

Nettisivut ovat avainasemassa yrityksen näkyvyyden kasvattamisessa sekä isoille että pienille yrityksille. Nettisivut toimivat ikään kuin digitaalisena käyntikorttina tai sivujesi toiminnallisuuksista riippuen myös alustana, jolla viestit reaaliaikaisesti asiakkaidesi kanssa.

Internetissä asiakkaat etsivät tietoa, tuotteita ja palveluita, ja yrityksen nettisivut ovat usein ensimmäinen kohtaamispiste asiakkaan kanssa.

Lue lisää: Näin pienyrittäjän verkkokauppa perustetaan

Pienyrittäjän kotisivut – brändinrakennuksen perusta

Erityisesti pienyrityksille nettisivut tarjoavat mahdollisuuden erottua kilpailijoista, ja luoda vahva brändi isompienkin kilpailijoiden joukossa. Laadukkaat nettisivut viestivät luotettavuutta ja ammattimaisuutta, mikä on tärkeää uusien asiakkaiden kiinnostusta heräteltäessä, ja asiakasluottamusta rakennettaessa.

Kun pienyrittäjän kotisivut ovat selkeät ja informatiiviset, kasvattaa se yrityksen luotettavuutta ja asiantuntijuutta potentiaalisten ostajien mielessä. Hyvät nettisivut voivat myös toimia myyntikanavana, palvellen asiakkaita ympäri vuorokauden. 

Kotisivujen tulisi olla selkeät, helppokäyttöiset ja sisältää olennaiset tiedot yrityksestä. Visuaalinen ilme ja sisältö ovat avainasemassa, kun luodaan ensivaikutelmaa potentiaalisten asiakkaiden silmissä.

Pienyrittäjän kotisivut alkaen 150 €

Nettisivut tuovat yritykselle useita hyötyjä

Listasimme alle hyötyjä, joita omat nettisivut tuovat yrityksille.

 • Näkyvyyttä ja markkinointimahdollisuuksia. Nettisivut tarjoavat yritykselle näkyvyyttä verkossa, mahdollistaen markkinoinnin ja brändin rakentamisen laajemmalle yleisölle.
 • Paremmat asiakaspalvelumahdollisuudet. Nettisivut voivat toimia tehokkaana asiakaspalvelukanavana tarjoamalla tietoa yrityksestä, tuotteista ja palveluista. Usein kysytyt kysymykset (FAQ) voivat helpottaa asiakkaiden tiedonhakua.
 • Tehokkaan myyntikanavan. Verkkosivut mahdollistavat tuotteiden ja palveluiden esittelyn ja myynnin suoraan verkossa. Laajenna myyntimahdollisuuksia, ja tavoita uusia asiakasryhmiä.
 • Verkkokaupan mahdollisuudet. Nettisivut voivat toimia tehokkaana myyntialustana tarjoamalla verkkokaupan, joka mahdollistaa tuotteiden ostamisen suoraan sivustolta. Tämä voi tuoda lisää myyntiä ympäri vuorokauden. Nettisivut mahdollistavat tuotteiden ja palveluiden kattavan esittelyn, sisältäen kuvia, teknisiä tietoja ja asiakaspalautteita.
 • Viestintäkanavan. Sivujen avulla voit ylläpitää vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa esimerkiksi blogipostauksilla, uutiskirjeillä ja sosiaalisen median integroinneilla.
 • Alusta brändin rakentamiseen. Visuaalinen ilme, yrityksen tarina ja arvot voidaan tehokkaasti esitellä nettisivujen avulla, auttaen brändin rakentamisessa sekä kilpailijoista erottautumisessa.
 • Hakukoneoptimointi (SEO) -hyödyt. Laadukkaat nettisivut omaavat paremmat mahdollisuudet hakukonenäkyvyydelle, mikä auttaa yritystä löytymään helpommin, ja houkuttelemaan enemmän liikennettä sivuille.
 • Alusta tapahtumien ja kampanjoiden markkinointiin. Nettisivut tarjoavat alustan tapahtumien ja kampanjoiden markkinointiin, lisäten niiden näkyvyyttä.
 • Tietoa päätöksentekoon. Verkkosivujen kävijäliikenne tarjoaa arvokasta tietoa asiakkaiden käyttäytymisestä, mikä auttaa liiketoiminnan kehittämisessä ja markkinoinnin kohdentamisessa.

Lue lisää: Verkkosivujen kävijämäärät – näin kotisivujen kävijäseuranta onnistuu

Laadukkaat nettisivut yritykselle vaivattomasti – tilausopas

Hyvät nettisivut eivät välttämättä vaadi suurta budjettia. Käytettävyyden, responsiivisuuden ja hakukoneystävällisyyden huomioiminen ovat keskeisiä tekijöitä, jotka tekevät sivuista laadukkaat. Sivuston tulisi latautua nopeasti ja toimia saumattomasti eri laitteilla. Työkseen kotisivuja tekevä ammattilainen saa visiosi toteutettua nopeasti, toiveesi huomioiden.

Projekti käyntiin – kartoita tarpeesi nettisivujen suhteen

Nettisivujen tilaaminen voi aluksi tuntua monimutkaiselta projektilta, mutta oikeilla askeleilla prosessi on itse asiassa hyvin vaivaton ja nopea. Ennen tilausta on tärkeää määritellä tarkasti yrityksen tarpeet ja tavoitteet sivuston suhteen.

 1. Mitä tietoa ja toiminnallisuuksia sivustolta haluat?
 2. Kuinka paljon yritys on valmis investoimaan sivustoon?
 3. Valitse luotettava kumppani, jolla on kokemusta vastaavanlaisten projektien toteuttamisesta.

Kun olet ensin itse käyttänyt aikaa tarpeidesi kartoittamiseen, on sinun helpompi kertoa tavoitteistasi ja toiveistasi nettisivujen tekijälle.

WordPress-nettisivut yritykselle Domain247:n kautta

WordPress on suosittu ja käyttäjäystävällinen alusta yritysten nettisivujen rakentamiseen. Se tarjoaa laajan valikoiman teemoja ja lisäosia, mikä mahdollistaa sivuston räätälöinnin juuri yrityksesi tarpeisiin.

Domain247:n kautta saat 1-3 sivun kokoiset nettisivut yritykselle jo parissa viikossa. Koko kotisivuprojekti on hiottu tilaajalle mahdollisimman vaivattomaksi.

 • Hanki ensin webhotelli, mikäli et vielä ole asiakkaamme. Suosittelemme alkuun WP-Starter -paketin valitsemista. Voit aloittaa tilauksen klikkaamalla tästä.
 • Kerää tarvittava materiaali nettisivujen sisältöä varten, mukaan lukien logo, tekstit ja kuvat. 
 • Jos sinulla on kysymyksiä kotisivuprojektia koskien, ota yhteyttä osoitteeseen anninkotisivukone@domain247.fi
 • Tutustu vielä toimitusehtoihin ennen tilausta.
 • Lähetä kaikki keräämäsi materiaali osoitteeseen anninkotisivukone@domain247.fi. Jos käytät jo Domain247:n webhotellia, voit tilata sivuston suoraan osoitteesta: oma.domain247.fi.
 • Ensimmäinen versio nettisivuista valmistuu enintään 14 päivän kuluessa siitä, kun kaikki materiaali on toimitettu.

Vaikka WordPress-nettisivut tehtäisiin yritykselle ulkopuolisen toimesta, on alustan helppokäyttöisyys etu myös jatkossa. Voit päivittää sivustoa vaivattomasti ilman syvällistä teknistä osaamista. WordPress on myös hakukoneystävällinen, tarjoten useita mahdollisuuksia parantaa sivuston näkyvyyttä hakutuloksissa.

Tilaa WordPress-nettisivut yritykselle

Mitä maksaa kotisivujen tekeminen?

Nettisivujen hinta voi vaihdella merkittävästi, riippuen sivuston laajuudesta, ominaisuuksista ja toteutustavasta. Yksinkertaisempien sivustojen, kuten esimerkiksi pienen yrityksen esittelysivuston hinta voi olla vain muutamia satasia, kun taas monimutkaisemmat verkkokaupat tai räätälöidyt sivustot voivat vaatia useamman tuhannen euron budjetin.

Varmista, että kaikki tarvittavat palvelut ja ominaisuudet sisältyvät hintaan. Lisäksi on suositeltavaa ottaa huomioon myös jatkuvat ylläpitokustannukset.

Lue lisää: Miten paljon WordPress-sivu maksaa?

Voiko nettisivut tehdä itse?

Kyllä, monet pienyritykset voivat luoda perussivuston itse käyttämällä verkkosivujen rakennustyökaluja, kuten WordPressiä, Wixiä tai Squarespacea. Näiden alustojen avulla voi luoda ammattimaisen näköisen sivuston ilman syvällistä teknistä osaamista.

Itsetehtyjen sivustojen hyötyjä ovat alhaiset kustannukset sekä mahdollisuus hallita ja päivittää sisältöä itse. Jos haluat kuitenkin säästää aikaa, yrityksen tarpeet ovat monimutkaisemmat tai halutaan erityisiä toiminnallisuuksia, ammattilaisen apu voi olla suositeltavaa, jotta sivuston laatu ja tehokkuus varmistetaan.

Olipa kyseessä pienyrityksen esittelysivusto tai monimutkainen verkkokauppa, laadukkailla nettisivuilla on aina hyvä potentiaali kasvattaa yrityksen näkyvyyttä, ja houkutella uusia asiakkaita.

Lue lisää: WordPress.org vai WordPress.com? – lue kumpi sopii tarpeisiisi

Kotisivut yritykselle – usein kysytyt kysymykset

 1. Miksi yrityksen tulisi investoida nettisivuihin?

Laadukkaat yrityksen kotisivut lisäävät näkyvyyttä, auttavat kasvattamaan asiakaskuntaa sekä parantavat yrityksen uskottavuutta alan asiantuntijana.

 1. Kuinka nettisivut voivat auttaa pienyrityksiä markkinoinnissa?

Nettisivut tarjoavat pienyrityksille tehokkaan markkinointikanavan, mahdollistaen laajemman näkyvyyden potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. Hakukoneoptimoinnin avulla jokainen yritys voi parantaa sivustonsa näkyvyyttä hakutuloksissa, houkutella lisää liikennettä ja kasvattaa asiakasmäärää.

 1. Mitä eroa on kotisivujen ja verkkokaupan välillä?

Kotisivut esittelevät yrityksen tuotteineen, kun taas verkkokauppa mahdollistaa suoraan tuotteiden ja palveluiden myynnin.

 1. Nettisivut yritykselle WordPressillä – paras vaihtoehto pienyritykselle? 

WordPress on erittäin suosittu ja käyttäjäystävällinen vaihtoehto erityisesti pienyrityksille, sillä se mahdollistaa helpon ylläpidon.

 1. Miten voin tilata laadukkaat nettisivut pienyritykselleni?

Määrittele tarpeesi, aseta budjetti, ja valitse luotettava kumppani, jolla on kokemusta vastaavista projekteista. Katso Domain247:n tarjous nettisivuista.

 1. Kuinka huolehtia nettisivujen hakukoneoptimoinnista?

Paranna sivuston käytettävyyttä ja varmista responsiivinen suunnittelu. Optimoi sisältöä avainsanatutkimukseen perustuvilla avainsanoilla, ja huolehdi myös linkityksestä sekä kuvien ja metatietojen optimoinnista.

 1. Miten varmistan, että verkkokauppani on turvallinen asiakkaille?

Käytä vahvaa salausprotokollaa, valitse turvallinen maksujärjestelmä ja huolehdi asiakastietojen asianmukaisesta suojaamisesta.

 1. Paljonko nettisivujen tekeminen keskimäärin maksaa pienyritykselle?

Hinta vaihtelee projektin laajuudesta, ja siitä, paljonko tuotat sisältöä itse. Esimerkiksi Domain247:n kautta saat  kolmen sivun nettisivut yritykselle alkaen 350 €. Isommat, ja laajemmilla toiminnallisuuksilla varustetut sivustot voivat maksaa useita tuhansia.

 1. Onko nettisivuja mahdollista ylläpitää ja päivittää itse?

Kyllä, monilla alustoilla, kuten WordPressillä, on käyttäjäystävälliset työkalut sivujen hallintaan ja päivityksiin.

 1. Miksi verkkokaupan tuotearvostelut ovat tärkeitä?

Asiakasarvostelut lisäävät luottamusta, auttavat muita asiakkaita ostopäätöksissä ja parantavat verkkokaupan mainetta.

Domain247: Tilaa nettisivut yritykselle

Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi, olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita muun muassa rahoituksen ja perinnän parissa.