nopeat verkkosivut

Nopeat verkkosivut mahdollistavat paremman näkyvyyden – näin saat sellaiset

Miksi nopeat verkkosivut ovat nykyään välttämättömyys, ja miten sellaiset hankitaan? Domain247 avaa nopean sivuston lukuisia hyötyjä, ja kertoo kuinka voit sivustosi nopeuteen vaikuttaa.

Mikä sivuston nopeus tarkoittaa?

Verkkosivuston nopeus tai suorituskyky viittaa siihen, kuinka nopeasti selain pystyy lataamaan eteesi täysin toimivia sivuja tietystä verkkosivustosta. Nopeasti latautuvat sivustot saavat yleensä enemmän liikennettä, ja ne tekevät parempaa tulosta.

Kehnosti latautuvat sivustot, jotka rakentuvat tahmeasti näytölle, voivat ajaa käyttäjän pois kokonaan, kilpailevalle verkkosivustolle.

Verkkosivujen kehittyminen sekä hostingpalveluiden ja laitteiden parannukset tarkoittavat, että käyttäjät odottavat nykyään verkkosivun ilmestyvän eteen ja reagoivan klikkailuun lähes välittömästi. Hitaiden sivustojen toleranssi on heikentynyt, ja muutaman sekunnin viiveen jälkeen useimmat käyttäjät hylkäävät verkkosivuston, siirtyen muualle.

Sivuston hidas nopeus voi johtaa:

 • huonoon sijoitukseen hakukoneissa
 • heikentää sivuston yleistä liikennettä ja 
 • lisätä negatiivisia käyttäjäkokemuksia

Nopeus on olennainen osa hyvää käyttäjäkokemusta

Kun verkkosivuston lataaminen kestää kauan, sillä on useita haitallisia vaikutuksia. Suorituskykyä optimoimalla saavutetaan selkeitä etuja hitaisiin verkkosivustoihin verrattuna.

Verkkosivuston nopeus on yksi tekijä, joka antaa vierailijalle ensivaikutelman kyseisestä verkkosivustosta ja yrityksestä. 

Verkkosivujen kehittäjät ja testaajat pyrkivät tekemään verkkosivustosta esteettisesti miellyttävän ja toimivan, lisäämällä siihen lukuisia ominaisuuksia, sisältöä ja toimintoja. Silloin kun näitä ominaisuuksia tai sisältöä ei ole optimoitu riittävästi, se voi vaikuttaa haitallisesti koko verkkosivuston nopeuteen.

Sivuston latautumisnopeus on tärkeä ominaisuus ihan kaikille sivustolla vieraileville. Vierailijoista ei monikaan odota kahta sekuntia kauempaa, että verkkosivu latautuu.

Nopeus onkin olennainen osa käyttökokemusta, erityisesti verkkokauppasivustoille. Hitaat sivut voivat johtaa menetettyyn kauppaan. 

Toimiva verkkosivusto antaa luotettavan mielikuvan

Kuten mainitsimme, kun asiakas tai vierailija saapuu verkkosivustolle ensimmäistä kertaa, odottaa hän sen latautuvan nopeasti ja olevan toimintavalmis muutamassa sekunnissa. 

Ensivaikutelma on elintärkeä verkossa toimiville yrityksille. Nopeudella on ratkaiseva rooli siinä, miten yleisö näkee brändin verkossa.

Ihmisillä on tapana pitää nopeampaa verkkosivustoa luotettavampana ja ammattimaisempana toimijana. Hidas verkkosivusto on enimmäkseen käyttäjiä ärsyttävä. 

Useimmat käyttäjät kääntyvät välittömästi pois ja haluavat vierailla muilla, nopeilla verkkosivustoilla, jotka ovat kävijöille mukavammat käyttää. 

Tarjotakseen vaikuttavan käyttökokemuksen heti ensimmäisestä kerrasta lähtien, verkkosivuston tulee latautua nopeasti ihan joka kerta, kun käyttäjä itsensä sinne klikkaa.

Miten voin saada verkkosivuston nopeammaksi?

Muutaman sekunnin erot latautumisajoissa saattavat vaikuttaa pieniltä, mutta käytännössä hitaan sivuston vaikutus on iso. Se voi tarkoittaa:

 • vähemmän sivujen näyttökertoja
 • asiakastyytyväisyyden laskua
 • menetettyä kauppaa

Verkkosivujen saamiseksi nopeammaksi on kuitenkin useita eri keinoja. Tässä niistä muutama suosituin: 

 1. Seuraa nopeutta – tee nopeustesti
 2. Optimoi kaikki verkkosivustosi kuvat
 3. Käytä kuvia ja videoita maltillisesti
 4. Pienennä CSS- ja JavaScript-tiedostoja
 5. Ota selaimen välimuisti käyttöön
 6. Käytä optimoituja ja yksinkertaisia teemoja
 7. Pidä lisäosien määrä pienenä 
 8. Etsi mahdolliset lisäosat, jotka hidastavat sivustoasi
 9. Älä käytä liikaa uudelleenohjauksia
 10. Optimoi verkkosivujen sisältö 
 11. Hanki nopea ja luotettava webhotelli

Mikäli haluat heti jo alkuun varmistaa nopeasti latautuvan sivuston, huolehdi teemaa valitessa, että se on kevyt. Yhä useampi käyttäjä vierailee sivustollasi mobiililaitteen avulla. Voit testata teemojen eri latausaikaa käyttämällä nopeustestityökalua.

Esimerkiksi Googlen PageSpeed Insights kertoo teemojen testailun lisäksi, onko nykyisen palvelimesi vasteaika yksi ongelmista. Mikäli nopeustesti paljastaa ongelmia, on aika ryhtyä toimenpiteisiin sivuston nopeuden kasvattamiseksi.

Jos käytössäsi on sisällönhallintajärjestelmä, kuten WordPress, varmista, että poistat käyttämättömät lisäosat, joita tarvitset vain kerran. Pidä muutenkin lisäosien määrä mahdollisimman alhaisena.

Mitä enemmän lisäosia sinulla on, sitä hitaampi verkkosivustosi mitä luultavimmin on. Mikäli et voi rajoittaa käyttämiesi lisäosien määrää, varmista, että ne eivät vaikuta haitallisesti verkkosivustosi latausaikoihin.

Yksi tapa varmistaa nopeammat verkkosivut on valita luotettava hostingpalvelu, joka huolehtii sivustosi suorituskyvystä, hyväksi havaittujen teknologiaratkaisujen myötä.

Webhotelli sopii pienille ja suurille sivustoille

Webhotelli on kustannustehokas ja helposti hallittava hostingratkaisu monille sivustoille, mutta erityisesti se on pienyritysten suosiossa. 

Kun olet suorittanut ensimmäisen tärkeän vaiheen, ja päättänyt verkkosivustosi rakentamisesta ja julkaisusta, on aika ottaa sivusto käyttöön hostingpalvelun avustuksella. 

Webhotellin etuna on edukkaan kuukausihinnan lisäksi myös erilaiset palvelut, jotka kuukausipakettiin kuuluvat, joten ei ihme, että varsin monet yritykset, bloggaajat ja verkkokauppiaat valitsevat webhotellin.

Webhotellin hyödyt

Domain247:n WordPress-webhotellipaketit sopivat kaikenkokoisille yrityksille, sillä ne skaalautuvat tarpeen mukaan, olipa kyse blogista, verkkosivustosta tai verkkokaupasta. Meiltä saat WordPressin kätevästi valmiiksi asennettuna sekä optimoituna.

Kustannustehokas ratkaisu

Webhotellit ovat ylivoimaisesti edullisin isännöintivaihtoehto, lähtöhinta liikkuu 2-3 €:n välillä per kuukausi.

Päivitä palvelupakettisi helposti tarpeen mukaan

Kun valitset itsellesi webhotellin, voit alkuun ottaa itsellesi pienemmän paketin, ja tarpeidesi kasvaessa päivittää palvelun kätevästi isompaan. Palvelupaketin päivittäminen käy nopeasti, eikä se vaadi kuin aloitteen ostajalta.

Hostingpalvelu huolehtii sivustosi suorituskyvystä

Mikäli olet uusi verkkosivujen tai verkkoliiketoiminnan maailmassa, on webhotelli kätevä vaihtoehto. Sinun ei tarvitse tietää koodaamisesta tai muista sivuston hallintatehtävistä, sillä monet webhotellipakettiin kuuluvat lisäpalvelut kattavat kaiken sen teknologian, mikä tekee sivustostasi turvallisen ja suorituskyvyltään optimaalisen.

Webhotelli on helppokäyttöinen

Esimerkiksi Domain247:n webhotelli tulee käyttöösi sisäänrakennetuilla cPanelilla (ohjauspaneelilla), mikä tekee sivuston hallinnasta kätevää ja intuitiivista.

Ei huolta huolloista

Kun valitset webhotellin, ei sinulta yleensä vaadita teknistä ylläpitoa tai tietämystä asiasta, koska kaikki tämä on osa hostingpakettia.

Miksi Domain247:n webhotellit?

Me suosittelemme, että valitset käyttöösi WordPress-webhotellin silloin, kun verkkosivustosi nopeus on sinulle tärkeää. Webhotelli on optimoitu täysin WordPressin käyttöön. 

Saat pakettiin mukaan LiteSpeed-palvelinratkaisun, joka nopeuttaa sivustoasi moninkertaisesti.

Miten sivustosi hyötyy LiteSpeed-palvelinratkaisusta?

LiteSpeed-palvelinratkaisu on nopeampi kuin tavallinen palvelinratkaisu. LiteSpeed-verkkopalvelin käyttää vähemmän resursseja, kuten prosessoria, ja RAM-muistia, joten se parantaa yleistä suorituskykyä. 

Jo pelkästään edellä mainituista syistä LiteSpeed-webhotelli on hyvä valinta sivustoasi tai verkkokauppaasi varten.

Yksi LiteSpeedin isoimmista eduista on juurikin sen suorituskyky. Tämä tarkoittaa, että verkkosivustosi pystyy käsittelemään paljon enemmän vierailijoita ja ostajia. 

Sekunnissa tapahtuvien tapahtumien määrän kasvun lisäksi LiteSpeedin yleensä huomataan lyhentävän verkkosivustosi latautumisaikoja, minkä tulisi olla tärkeää jokaiselle verkkosivuston omistajalle. 

Nopeus on tärkeä tekijä asiakastyytyväisyydessä

Hakukoneet näyttävät nostavan nopeita sivustoja enemmän esiin. Nopeat verkkosivut pärjäävät paremmin hakutuloksissa ja poistumisprosentti pienenee. 

LiteSpeedin kerrotaan olevan tällä hetkellä nopein verkkopalvelinteknologia, joten hyödyntämällä sen tarjoamia mahdollisuuksia, valitset parhaimman tavan varmistaa optimoitu nopeus ja suorituskyky.

Lue lisää: LiteSpeed parantaa palvelua – huomioi verkkosivujen käytettävyys

Tilaa verkkosivut – nopealla yhteydellä ja toimituksella

Mikäli haluat nopeat verkkosivut, jotka toteutetaan laadukkaasti, mutta ripeällä aikataululla, voit tilata koko prosessin kätevästi Domain247:n kautta. Lue lisää Annin Kotisivukoneen tarjoamista vaihtoehdoista. Hyödyt tällöin Domain247:n nopeista webhotelleista, LiteSpeed-palvelinratkaisusta sekä ulkoisen osaajan verkkosivuosaamisesta.

Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita muun muassa rahoituksen ja perinnän parissa.