Sähköposti yritykselle

Hanki sähköposti yrityksellesi tai itsellesi omalla domainilla. Tarjoamme siihen kolme eri vaihtoehtoa.

sähköposti yritykselle

Microsoft 365

Microsoft 365

Yritystason Exchange/Outlook-sähköposti omalla verkkotunnuksella, 50 Gt levytilalla sekä roskaposti- ja virussuojauksella.

Tutustu, mitä muuta Microsoft 365 -ratkaisuun sisältyy >>

Google Workspace

Turvallinen yrityskäyttööön tarkoitettu Gmail omalla verkkotunnuksella, ilman mainoksia ja monella lisäominaisuudella.

Tutustu, mitä muuta Google Workspace -ratkaisuun sisältyy >>

Webhotelli

c-panel

Sähköpostipalvelu omalla verkkotunnuksella webhotellissasi. Levytilaa sähköposteille on käytössä valitun webhotellin mukaisesti.

Tutustu eri webhotellitasoihin ja webhotellin muihin ominaisuuksiin >>

Miten osaan valita itselleni sopivan sähköpostin?

Sopivan sähköpostipalvelun valinta riippuu sekä käyttötarpeesta että budjetista.

Jos tarvitaan monta sähköpostitiliä niin edullisin vaihtoehto on webhotelli, jossa hinta määräytyy webhotellitason eikä sähköpostitilien määrän mukaan. Mikäli tarve on vain yhdelle sähköpostilaatikolle tai jos tai tarvitset sähköposteille paljon levytilaa, sopivampi valinta on todennäköisesti Microsoft 365- tai Google Workspace -palvelu. Sekä Microsoftin että Googlen palveluissa jokainen sähköpostikäyttäjä tarvitsee oman maksullisen lisenssin.

Jos tarvitset sähköpostin lisäksi myös toimisto- tai tiimityökaluja, on tällöin luonnollisesti oikea valinta joko Microsoft 365 tai Google Workspace.

Webhotellia voit käyttää vain sähköpostejasi varten tai majoittaa sinne myös kotisivunne. Vaihtoehtoisesti voit hankkia webhotellin kotisivuille, mutta sähköposteja varten käyttää Microsoft 365- tai Google Workspace -palvelua.

Miksi hankkia oma sähköpostiosoite?

Omaan domainiin eli verkkotunnukseen sidottu sähköpostiosoite kertoo yrityksen uskottavuudesta ja luotettavuudesta

Erottaudut massasta omalla sähköpostiosoitteella esimerkiksi etunimi@sukunimi.fi

 

Miten hankkia oma sähköpostiosoite?

Sinulla täytyy olla ensin oma domain eli verkkotunnus haettuna. Jos sinulla ei vielä sellaista ole, voit hankkia sen helposti meiltä.

Valitse sen jälkeen kolmesta tarjoamastamme sähköpostipalvelusta vaihtoehdosta sinulle sopivin.

Usein kysytyt kysymykset

Microsoft 365 ja Google Workspace -palveluissa jokainen sähköpostikäyttäjä tarvitsee oman lisenssin. Jos yrityksen 3 työntekijää tarvitsee sähköpostitilin, tarvitaan jokaiselle lisenssi (esim. 3 x Microsoft 365 Business Basic).

Webhotellipalvelussa ei rajoiteta käyttäjien määrää ja sähköpostitilejä voi lisätä rajattomasti. Sähköpostitilit (kuten lähetyt/vastaanotetut viestit) käyttävät webhotellin levytilaa, jota esim. Starter-webhotellissa on käytössä 2 Gt. Jos webhotellin levytilaa alkaa tulla täyteen, tulee webhotelli päivittää isompaan tasoon, jotta sähköpostipalvelu voi toimia.

Sähköpostipalvelua varten tarvitset aina myös oman domainin, jonka rekisteröinnistä/uusinnasta veloitetaan vuosimaksu.

Ilmaiset sähköpostipalvelut eivät salli oman verkkotunnuksen käyttöä. Ilmaiseen Gmail-tiliin voi yhdistää toisen sähköpostitilin ja käyttää Gmailia viestien vastaanottoon ja lähetykseen, mutta tällöinkin tarvitaan esim. webhotelli, johon oman domainin sähköpostitilit ensin lisätään. Gmailin ilmaisversiossa näytetään myös mainoksia joita yritysversiossa ei ole.

Ilmaisessa palvelussa myös levytila voi olla hyvin rajoitettu. 

Kaikissa sähköpostipalveluissamme voi sähköpostitiliä käyttää yhteisesti eri käyttäjien kesken.

Webhotelliin voi lisätä sähköpostitilin, johon useammalla käyttäjällä on pääsy samalla tunnuksella ja salasanalla.

Microsoft 365 -palvelussa voidaan lisätä ilmainen jaettu postilaatikko, johon pääsy lisätään halutuille käyttäjille. Kaikilla käyttäjillä tulee olla myös oma lisenssi. Vaihtoehtoisesti voidaan lisätä sähköpostitili ja sitä käytetään samoilla tunnuksilla. Tämä ei ole kuitenkaan suositeltava vaihtoehto, ellei kaksivaiheista tunnistautumista voida yhteisesti käyttää esim. salasanasovelluksella.

Google Workspace -palvelussa voidaan lisätä maksullinen postilaatikko, johon halutuille käyttäjille lisätään pääsy.  On myös mahdollista käyttää lisättyä Google-ryhmää jaettuna postilaatikkona ilmaiseksi Collaborative Inbox -asetuksella, mutta tämä ei vastaa täysin yhteiskäytössä olevaa sähköpostitiliä.

Kaikkia sähköpostipalveluja voi käyttää eri tavoilla.

Selaimella voit käyttää kaikkia sähköpostipalveluitamme. Webhotellin sähköpostia voit käyttää Roundcube-webmailsovelluksella. Roundcubeen voit tutustua lisää täällä. Microsoft 365:ssä käytössä on Outlook selainversio ja Google Workspacessa Gmailin yritysversio.

Outlookista on saatavilla tietokoneelle asennettava työpöytäsovellus. Sovellus on maksullinen ja sisältyy Business Standard/Premium -lisensseihin.

Eri palveluiden sähköpostitilit on asennettavissa niitä tukeviin sähköpostisovelluksiin. Webhotellin sähköpostipalvelu käyttää IMAP/POP-protokollaa ja se toimii käytännössä kaikissa sovelluksissa. Microsoft 365 -sähköpostitili on asennettavissa sovelluksiin jotka tukevat Exchange-tiliä tai modernia autentikointia. Googlen Gmail-sähköpostitili on asennettavissa sitä tukeviin sovelluksiin.

Outlook ja Gmail on ladattavissa myös mobiilisovelluksena puhelimen/tabletin sovelluskaupasta.

Kaikki sähköpostipalvelut ovat lähtökohtaisesti turvallisia. Tärkeintä on huolehtia siitä että salasana on tarpeeksi monimutkainen ja käyttäjä osaa tunnistaa huijaus- sekä kalasteluviestit.

Webhotellin sähköpostipalvelu (Roundcube) ei tällä hetkellä tue kaksivaiheista tunnistautumista. Microsoftin sähköpostissa kaksivaiheinen tunnistautuminen otetaan aina oletuksena käyttöön. Samoin Googlen sähköpostissa suositellaan kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöä.

Microsoftin ja Googlen palvelut ovat myös muilta tietoturvaominaisuuksilta korkeammalla tasolla kuin webhotellin sähköposti. Lisäominaisuuksia myös tietoturvan osalta on saatavilla kalliimpien lisenssien myötä.