verkkosivujen kavijamaarat-kuva

Verkkosivujen kävijämäärät – näin kotisivujen kävijäseuranta onnistuu

Verkkosivujen kävijämäärät tulisi kiinnostaa jokaista verkkoliiketoimintaa harjoittavaa yrittäjää. Kotisivujen kävijäseuranta saattaa kuitenkin jäädä, jos ei tiedä, mistä ja miten tietoa tulisi etsiä. Lue artikkelista, kuinka kävijäseuranta onnistuu, ja kuinka hankkia lisää kävijöitä omalle kotisivulle.

Mistä näkee nettisivujen kävijämäärän?

Voit nähdä verkkosivun kävijämäärät erilaisilla analytiikkatyökaluilla. Yksi yleisimmistä ja suosituimmista työkaluista on Google Analytics, joka tarjoaa tarkkaa tietoa sivuston kävijöistä, heidän toimistaan ja verkkosivun suorituskyvystä. 

Googlen kävijäseuranta

Kun luot Google Analytics -tilin ja asennat seurantakoodin verkkosivullesi, saat Googlen kävijäseurannan myötä monipuolista tietoa, kuten: 

 • kävijämäärät
 • demografiset tiedot
 • liikenteenlähteet
 • ja paljon muuta

Myös monet webhotellit tarjoavat kävijäseurantaa käyttäjilleen yksinkertaisemmalla tasolla. Niiden kautta voit saada perustiedot sivuston liikenteestä, kuten kävijöiden määrän ja sivunäyttökerrat. 

Kotisivujen kävijäseuranta paljastaa hyödyllistä tietoa yrittäjälle

Verkkosivujen kävijämäärät tarjoavat yrittäjälle arvokasta tietoa liiketoiminnasta ja markkinoinnin tehokkuudesta. Google Analytics on analytiikkapalveluista tunnetuin, sen kerätessä yksityiskohtaista tietoa verkkosivujen kävijöistä ja heidän toiminnastaan sivustolla.

Mitä kaikkea Google Analytics kertoo?

Google Analytics antaa monipuolista tietoa sivustosi suorituskyvystä ja kävijöiden käyttäytymisestä. Tiedot auttavat sinua tekemään parempia päätöksiä, optimoimaan sivustoasi ja parantamaan käyttäjäkokemusta. Kaiken kaikkiaan se on arvokas työkalu verkkoliiketoiminnan analysoinnissa ja kehittämisessä.

Googlen kävijäseuranta kertoo muun muassa:

 • Kävijämäärät. Seuranta kertoo, kuinka monta ihmistä sivustollasi vierailee, ja auttaa seuraamaan liikenteen kasvua tai vähenemistä ajan kuluessa.
 • Reaaliaikaiset kävijät. Voit seurata sivuston liikennettä reaaliajassa, mikä auttaa tunnistamaan äkilliset muutokset ja reagoimaan niihin nopeasti.
 • Kävijöiden demografian. Analysoimalla kävijöiden maantieteellistä sijaintia, ikäryhmiä ja muita demografisia tietoja, voit paremmin kohdentaa markkinointitoimenpiteitäsi.
 • Sivuston suosituimmat sivut. Näet, mitkä sivut saavat eniten kävijöitä, mikä auttaa ymmärtämään asiakkaidesi kiinnostuksen kohteita ja suosittuja aiheita.
 • Kävijäpolut ja käyttäytymismallit. Voit seurata, miten kävijät liikkuvat sivustollasi ja missä vaiheessa he mahdollisesti poistuvat, auttaen tunnistamaan ongelmakohtia sekä parantamaan käyttäjäkokemusta.
 • Liikenteenlähteet. Voit nähdä, mistä kävijät tulevat sivustollesi, mukaan lukien hakukoneet, suorat vierailut, verkkomainokset ja sosiaalinen media, jotta voit arvioida markkinointistrategiasi tehokkuutta.
 • Konversiot. Voit mitata, kuinka monta kävijää suorittaa toivotun toimenpiteen, kuten ostoksen tekemisen tai yhteydenoton, mikä auttaa arvioimaan sivustosi tehokkuutta myynnin tai liidien keräämisen näkökulmasta.

Ilmainen kävijäseuranta riittää monen tarpeisiin

Google Analytics 4 (GA4) tarjoaa perustason käyttömahdollisuuden ilmaiseksi. Tämä onnistuu, kun luot verkkopalvelulle oman GA4-tilin. Ilmainen taso tarjoaa perustason analytiikkaa, mukaan lukien verkkosivujen kävijämäärät, demografiset tiedot, vierailijoiden liikkuminen sivulla ja sivuston suorituskyky.

Monelle yrittäjälle ilmainen kävijäseuranta riittää vallan mainiosti verkkosivun analysointiin ja optimointiin, mutta kun haluat analysoida sivustosi suorituskykyä syvällisemmin, antaa maksullinen versio (GA360) siihen paremmat mahdollisuudet.

Näin asennat Google Analyticsin (GA4)

Alta löydät yleiset pikaohjeet Google Analytics 4:n (GA4) asentamiseen.

 1. Luo GA4-tili. Siirry Google Analyticsin verkkosivuille (https://analytics.google.com), ja kirjaudu sisään Google-tililläsi. Luo uusi GA4-tili, jos sinulla ei vielä ole sellaista.
 2. Luo uusi omaisuus. Tiliä luodessa sinun tulee määrittää uusi omaisuus (property). Tämä voi olla esimerkiksi verkkosivusto tai sovellus.
 3. Vastaanota seurantatunniste. Järjestelmä antaa sinulle seurantatunnuksen (Measurement ID), jonka sisällytät verkkosivustoon tai sovellukseesi.
 4. Asenna seurantatunniste. Lisää seurantakoodi ohjeiden mukaan verkkosivustollesi tai sovellukseen. Tämä vaihe vaihtelee sen mukaan, millaista alustaa käytät.
 5. Tarkista asennus. Odota hetki ja vahvista, että GA4 alkaa kerätä tietoja oikein. Voit käyttää esikatselutilaa ja tarkistaa, että seurantatiedot rekisteröityvät oikein.
 6. Mukauta asennusta halutessasi. GA4 tarjoaa monia mahdollisuuksia mukauttaa seurantaa tarpeidesi mukaan, kuten tavoitteiden asettaminen, tapahtumien seuraaminen ja konversiopolkujen luominen.

Kun GA4 on onnistuneesti asennettu, voit alkaa seuraamaan sivuston tai sovelluksen suorituskykyä, ja käyttäjien liikkumista sekä toimia sivustolla. 

Lue lisää: [GA4] Analyticsin käyttöönotto verkkosivustolla tai sovelluksessa

Hyödynnä Googlen kävijäseuranta – lisää kävijöitä kotisivulle

Kävijäseuranta auttaa yrittäjää ymmärtämään paremmin asiakkaiden tarpeita ja mieltymyksiä, mikä puolestaan auttaa liiketoiminnan kasvattamisessa sekä markkinoinnin tehostamisessa.

Listasimme alle muutamia esimerkkejä siitä, missä asioissa voit hyödyntää saamaasi tietoa, kun haluat lisää kävijöitä kotisivulle.

 1. Verkkokauppa ja tuotesuositukset. Mikäli pyörität verkkokauppaa, voit käyttää kävijäseurantaa tunnistaaksesi, mitkä tuotteista ovat suosituimpia, ja mitkä taas eivät ole saaneet paljon huomiota. Tämän tiedon perusteella voit tarjota räätälöityjä suosituksia asiakkaille. Tämä usein lisää myyntiä ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.
 2. Sisällöt. Bloggaajana tai muuten sisältöä tuottavana yrittäjänä voit seurata kävijöiden kiinnostuksen kohteita ja vierailijoiden lukemia artikkeleita. Tämän perusteella pystyt luomaan enemmän sisältöä juuri kävijöitäsi kiinnostavista aiheista, ja lisätä näin sivuston houkuttelevuutta kohderyhmääsi ajatellen.
 3. Sosiaalisen median mainonta. Kävijäseuranta voi auttaa yrittäjää tunnistamaan ne sivut ja aiheet, jotka houkuttelevat eniten liikennettä verkkosivustolle. Tämä tieto auttaa kohdistamaan sosiaalisen median mainontaa entistä tarkemmin ja houkuttelemaan siten lisää potentiaalisia asiakkaita.

Verkkosivujen kävijämäärät kasvuun näillä keinoilla 

Verkkosivuston kävijämääriä voi kasvattaa myös pienemmällä budjetilla. 

Parantamalla sisältöäsi ja käyttämällä avainsanoja, jotka liittyvät sinun alaasi, kasvatat mahdollisuuksiasi näkyä paremmin Googlen hakutuloksissa. Laadukas, hakukoneoptimoitu sisältö auttaa sivustoasi nousemaan hakutuloksissa, ja houkuttelee enemmän kävijöitä ilman jatkuvaa maksullista panostusta.

Muista myös sosiaalisen median hyödyntäminen, kuten Facebook, TikTok ja Instagram. Jakamalla sivustosi sisältöä, luomalla omaa sisältöä ja osallistumalla keskusteluihin luot kosketuspintaa brändiisi myös sosiaalisessa mediassa, ja voit ohjata sieltä kävijöitä verkkosivustollesi.

Mikäli kirjoittaminen tuntuu luontevalta, kannattaa kirjoittaa blogipostauksia tai artikkeleita, jotka liittyvät liiketoimintaasi, ja jakaa ne verkkosivustollasi. Laadukas sisältö houkuttelee sekä nykyisiä että uusia kävijöitä, ja se voi auttaa sinua rakentamaan asiantuntijuutta alallasi.

Pieni budjetti ei ole este mainoksille, sillä tarkasti kohdennetut mainokset löytävät halutun kohderyhmän. Voit lisätä maksullista näkyvyyttä esimerkiksi mainosverkoston ja Google Adsin kautta tai sosiaalisen median mainosalustoilla. 

Muista myös mitata ja analysoida tuloksia säännöllisesti, jotta voit nähdä, mitkä keinoista ja kanavista toimivat parhaiten.

FIAM listaa Suomen suosituimmat verkkosivut

Vaikka oman verkkosivuston rahkeet eivät Suomen suosituimpien verkkosivujen listalle riitä, saat FIAM:n listauksesta hyvää tietoa mahdollista mainostamista varten.

FIAM (Finnish Internet Audience Measurement) on suomalainen palvelu, joka tarjoaa luotettavaa tietoa suomalaisten verkkosivustojen kävijöistä ja käyttäjistä. Palvelu tarjoaa tärkeää tietoa kaikille markkinoijille, mainostajille ja verkkoliiketoiminnan harjoittajille, sillä se kerää ja analysoi dataa muun muassa:

 • verkkosivustojen kävijämääristä
 • käyttäjäprofiileista ja 
 • kävijöiden toiminnasta

Katso viikoittain päivittyvä 👉 FIAM TOP-lista

Miten verkkosivujen kävijämäärät käännetään ostaviksi asiakkaiksi?

Kun asiakkaat on saatu kotisivuille, on verkkosivujen kävijämäärät kannattavaa kääntää ostaviksi asiakkaiksi. Listasimme alle muutamia toimenpiteitä, joiden avulla se onnistuu.

 • Optimoi käyttäjäkokemus paremmaksi
 • Tuo esiin laadukasta sisältöä
 • Tee kohdennettua markkinointia
 • Hyödynnä A/B-testausta – kokeile, mikä toimii
 • Seuranta ja analytiikka – tunnista pullonkaulat
 • Hyödynnä asiakaspalaute ja tarjoa asiakastukea
 • Kerää asiakasarvosteluja ja suosituksia 
 • Seuraa kävijäliikennettä ja optimoi 

Ilman ymmärrystä siitä, mitä omalla verkkosivulla tapahtuu, on vaikea kehittää palvelua paremmaksi. Kotisivujen kävijäseuranta on tärkeä osa liiketoimintaa, sillä jokainen yrittäjä tarvitsee työkalun, jolla tarkastella omaa kohderyhmää ja sen tarpeita. Jatkuva kehitystyö on avain menestyksekkääseen verkkoliiketoimintaan.

Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita muun muassa rahoituksen ja perinnän parissa.