webhotellin jalleenmyynti

Webhotellin jälleenmyynti – enemmän katetta mainostoimistoyrittäjälle

Webhotellin jälleenmyynti on pohdinnan arvoinen asia, mikäli saat joka kuukausi kymmenkunta laskua asiakkaidesi webhotellien ja verkkotunnusten ylläpidosta. Samat asiakkaat työllistävät, kun he tarvitsevat uuden sähköpostilaatikon, levytila uhkaa täyttyä tai salasana on unohtunut. Jälleenmyyntihotellin avulla saat enemmän katetta palvelustasi. Lue artikkelista, kuinka se onnistuu.

Mitä webhotellin jälleenmyynti tarkoittaa?

Jälleenmyyntihotelli on hostingpalveluita tarjoavan yrityksen palvelu, jonka avulla yrittäjä tai yritys voi myydä hostingpalveluita omille asiakkailleen, omassa palveluvalikoimassaan.

Yksinkertaisesti kuvattuna, vuokraat asiakkaille tietyn määrän tallennustilaa ja kaistanleveyttä tietyksi ajaksi. Tienaat samalla summan, joka on tukkuhintaan ostetun jälleenmyyntihotellin ja asiakkailta veloitettavan hinnan välinen erotus.

Webhotellipakettien tarjoaminen asiakkaille on yleensä hostingpalveluiden palvelutarjontaa. Jälleenmyyjänä pystyt vaikuttamaan siihen, paljonko ja minkälaisesta tuesta veloitat asiakkaitasi. Palvelun suorituskyvystä huolehtimisen voit jättää luotettavan hostingpalvelun harteille.

Jälleenmyynnin etuna on, että sinun ei tarvitse ylläpitää mitään laitteistoa tai isännöintiohjelmistoa itse. Hyvillä hostingpalveluilla on tarjota jälleenmyyntipakettiin jo valmis prosessi ja ohjelma, jolla pääset nopeasti alkuun asiakkaidesi kanssa. 

Sinun tarvitsee usein vain luoda tili jokaiselle hankkimallesi uudelle asiakkaalle.

Kuka voi jälleenmyydä webhotelleja?

Webhotellien jälleenmyyntiä voi harjoittaa kuka tahansa yrittäjä, joka katsoo, että omalle asiakaskunnalle olisi hyötyä hostingpalveluista.

Webhotellien jälleenmyynti sopii esimerkiksi:

 • mainostoimistolle
 • Web-kehittäjälle
 • Freelance verkkosivujen suunnittelijalle tai
 • mikäli muuten hallinnoit asiakkaiden WordPress-sivustoja 

Jälleenmyyntihotellisi hallinnointi tapahtuu WebHost Managerin (WHM) kautta. Voit luoda ja muokata WHM:n kautta webhotelleja eli cPanel-tilejä eri asiakkaidesi käyttöön. WHM:n avulla hallitset myös webhotelliesi ominaisuuksia sekä mahdollisia huoltotoimenpiteitä.

Hosting-jälleenmyynnin hyödyt

Yksi suurimmista eduistasi hosting-jälleenmyyjänä on se, että voit ostaa koko jälleenmyyntihotellin alennettuun hintaan ja myydä sitä hyvällä katteella. 

Vielä tärkeämpää on, että voit yhdistää isännöinnin muihin palveluihisi, joten pääset tarjoamaan asiakkaille entistä monipuolisemman palveluvalikoiman. 

Koostimme alle listauksen jälleenmyynnistä koituvista hyödyistä.

1. Toistuva tulovirta yksinkertaisesta palvelusta

Jos sinulla on olemassa digitaalinen yritys tai suunnittelutoimisto, voit helposti lisätä hostingpalvelun lisäpalveluksi, mikä auttaa sinua lisäämään toistuvaa tulovirtaa yritykseesi. 

Siihen on kaksi tapaa:

 • Kun suosittelet Domain247:n hostingpalveluita ja asiakas ottaa palvelun kauttasi, menee lasku palvelintilasta suoraan asiakkaalle, joten asiakkuus siirtyy meille. Huolehdimme myös asiakaspalvelusta ja teknisestä tuesta puolestasi.
 • Kun hankit itsellesi Domain247:n jälleenmyyntihotellin, pystyt tarjoamaan asiakkaillesi samat webhotelli- ja domainpalvelut kuin olet saattanut aiemminkin tarjota, mutta edullisemmin kustannuksin. 

2. Luo omat hostingpaketit

Asiakasprofiilistasi riippuen, voit määritellä itse millaisia palvelupaketteja haluat luoda asiakkaillesi. Voit liittää palveluun mukaan juuri ne ominaisuudet ja lisäpalvelut kuin haluat, ja laskuttaa ne oman taksasi mukaisesti. 

3. Kumppanuus ei velvoita sinua mihinkään

Esimerkiksi Domain247:n jälleenmyyjänä oleminen on joustavaa, sillä se ei velvoita sinua mihinkään. Voit tehdä suosittelua haluamallasi tavalla esimerkiksi

 • verkkosivulla
 • asiakkaallesi
 • sosiaalisessa mediassa

Kuinka usein tai millä tavalla suosittelet, on sekin oma asiasi. Sinulla ei myöskään tarvitse olla Domain247:n omaa webhotellia.

3. Hallitse asiakkuuksia niiden luonnista lähtien – jälleenmyyntihotelli

Jälleenmyyntihotelli, myös jämyhotellina tunnettu palvelu, on ikään kuin webhotellien tukkutuote. Se karsii monta ongelmaa yksittäisten asiakkaiden palvelumuutoksiin liittyen. Sinun ei esimerkiksi tarvitse enää kierrättää toimenpidepyyntöjä hostingpalvelusi kautta, vaan pystyt hallitsemaan asiakkuuksia itse, niiden luonnista lähtien.

4. Tekeminen helpottuu asiakkaiden verkkosivustoilla

Mikäli tarjoat verkkopalveluita asiakkaille, joilla on myös hostingpalvelupaketti kauttasi, sinun ei tarvitse odottaa, että he lähettävät kirjautumistunnuksia tai kärsiä viiveistä salasanan nollauksen aikana. Sinulla on aina nopea ja esteetön pääsy heidän tileihinsä. 

Tämä tarkoittaa, että pystyt reagoimaan ongelmiin heti, ja tarjoamaan tavallista nopeampaa asiakaspalvelua. 

5. Skaalautuvuus

Jälleenmyyjille tarjotut palvelupaketit ovat skaalautuvia, joten voit aloittaa pienestä ja laajentaa asiakaskuntasi kasvaessa. Koska isännöinti on virtuaalista, muutokset tapahtuvat nopeasti ja yleensä ilman ylimääräisiä kuluja.

6. Seurattavuus

Pääset reaaliaikaisesti seuraamaan kumppanitililtäsi tapahtumasi: 

 • klikkaukset
 • tilaukset
 • konversiot sekä 
 • kertyneet palkkiot

Domain247:n Jälleenmyyntihotelli

Maksatko sivustojen asiakaspalvelusta ylläpitolaskujen yhteydessä hostingpalvelullesi, mutta hoidat silti asiakaspalvelun itse? Kuulostaa siltä, että koko prosessi voisi olla sinulle kannattavampi. 

Jälleenmyyntihotelli on tarkoitettu ratkaisemaan juuri yllä kuvattu ristiriitaisuus. Jälleenmyyntihotellin avulla useita sivustoja asiakkaillensa ylläpitämä yritys tai yrittäjä, kuten mainostoimisto tai freelance-suunnittelija, pystyy tarjoamaan asiakkailleen samat webbihotelli- ja domainpalvelut kuin aikaisemmin, mutta kohtuullisin kustannuksin. 

Jälleenmyyntihotelli veloitetaan sinulta tukkutuotemaisesti isompana pakettina. Esimerkiksi Domain247 tarjoaa jälleenmyytäväksi paketteja, joissa webhotelleja on:

 • 10
 • 30 tai 
 • 70 

Jokaisessa webhotellissa on samat tutut hallintatyökalut kuin suoraan hostingpalvelunkin kautta otettuna. Tällaisia ovat esimerkiksi cPanel ja webmail. 

Erona yksittäisiin webhotelleihin verrattuna on se, että saat käyttöösi hotellien hallintaan tarkoitetun WHM-hallintapaneelin. Tämän työkalun avulla pystyt luomaan, muokkaamaan ja poistamaan hotelleja asiakkaidesi tarpeita vastaavasti. Myös webhotellien eri ominaisuuksia, kuten levytilaa, on kätevä muokata WHM:n kautta. 

Jälleenmyyntihotellin kustannukset ja laskutus

Yksi tärkeimmistä eduistasi jälleenmyyntihotellissa on sen kustannukset ja laskutus. 

Jos lähdemme vertaamaan esimerkiksi 30 webhotellin pakettia, jonka vuosikustannus erillisinä hotelleina otettuna olisi, levytilasta ja CPU-tehosta riippuen, noin 4000 € verottomana, maksat vastaavasta jälleenmyyntihotellista vain alle 650 €. 

Tämänkaltaisesta kokonaisuudesta saat vain yhden laskun, sen sijaan että laskuja saapuisi 30. 

Palvelu pysyy kannaltasi siis täsmälleen samana, ellei parempana. Domain247:n kaikissa jälleenmyyntihotelleissa kun on huippunopea WordPressille tarkoitettu LiteSpeed-palvelinohjelmisto.

Myös suosittelemalla tienaat 

Mikäli jälleenmyyntihotelli on omalle liiketoiminnallesi vielä liian iso kokonaisuus, pääset tarjoamaan asiakkaillesi hyvää hostingpalvelua kumppanuusohjelman avulla.

Voit suositella palveluamme, kun haluat, ja saat 15-20 %:n jatkuvan komission jokaisesta uudesta webhotellipalvelusta, jonka tuot Domain247:n pariin.

Tämän lisäksi voit saada halutessasi ilmaisen kehitysympäristön 60 päivän ajaksi heti käyttöösi. Kun tekemäsi kehitystyö on päättynyt, vaihdat vain kehitysympäristön asiakkaasi palveluksi ja käynnistämme laskutuksen.

Lasku palvelintilaa koskien menee suoraan asiakkaallesi. Tällä tavalla asiakkuus siirtyy suoraan meille, joten huolehdimme asiakaspalvelusta ja teknisestä tuesta puolestasi.

Miten aloittaa webhotellin jälleenmyynti tai kumppanuusohjelma?

Kumppanuusohjelmaan voit liittyä täyttämällä lomakkeen sivuiltamme. Tämän jälkeen tulet saamaan meiltä kumppanilinkin, minkä voit lisätä vaikkapa sivustollesi tai blogiisi. Suosittelua voit tehdä myös esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai kasvotusten tuttavillesi. 

Mikäli suosittelusi johtaa tilaukseen 30 päivän sisällä, maksamme siitä palkkion. Tulet saamaan 15-20 %:n jatkuvan komission jokaisesta uudesta webhotellipalvelusta, jonka tuot meille.

Mikäli haluat, voit tehdä myös aktiivisempaa myyntityötä. Jos suosittelemaasi tilausta ei jostain syystä tehdä kumppanilinkin kautta, pyydä meiltä provision lisäystä kumppanitiliisi.

Muistutukseksi vielä, että kumppanuus ei velvoita sinua mihinkään. Voit markkinoida palvelua haluamallasi tavalla ja sen verran kuin haluat. Voit olla kumppanimme, vaikka sinulla ei ole meiltä omaa webhotellia.

Mikäli webhotellin jälleenmyynti kiinnostaa jälleenmyyntihotellin muodossa, pääset tutustumaan pakettien ominaisuuksiin tarkemmin hosting-jälleenmyynti -sivultamme tai voit kysyä lisää täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita muun muassa rahoituksen ja perinnän parissa.