wordpress kotisivu

Luo WordPress-kotisivu itse – katso vinkit, ohjeet ja video

Ovatko kotisivut WordPressillä haaveena? Näillä Domain247:n ohjeilla WordPress-kotisivu syntyy jopa tunnissa. WordPress on verkkosivualusta, joka taipuu moneen tarpeeseen, kuten toiminimiyrittäjälle, bloggaajalle tai eri alojen yrityksille. Kerää vinkit talteen sekä tutustu ohjevideoon, jonka avulla WordPress-kotisivujen teko onnistuu, ja saat helpot kotisivut itsellesi vaivattomasti.

Miksi luoda WordPress-kotisivu itse?

Rakentaessasi WordPress-kotisivun itse, saat täyden hallinnan sivustosi sisältöön ja ulkoasuun. Voit muokata verkkosivustoasi juuri haluamallasi tavalla, ilman rajoituksia valmiita malleja tai ulkoisten palveluntarjoajien asettamia raameja koskien.

WordPress-kotisivujen teko itse – hyödyt

  • Täysi hallinta. Voit itse päättää sivustosi ulkoasusta, sisällöstä ja toiminnallisuuksista.
  • Joustavuus. WordPress tarjoaa laajan valikoiman teemoja ja lisäosia, joiden avulla voit räätälöidä sivustosi juuri tarpeidesi mukaan.
  • Kustannussäästöt. Kun WordPress-kotisivu on itse tehty, säästät kustannuksissa verrattuna ulkoistettuun suunnitteluun ja toteutukseen.
  • Oppimismahdollisuudet. WordPress kotisivujen teko ja käyttö opettaa sinulle arvokkaita taitoja verkkosivustojen hallintaan ja kehittämiseen liittyen.

Onko WordPress helppo käyttää?

Kyllä, WordPress on helppo käyttää ja se soveltuu monenlaisen verkkoliiketoiminnan tarpeisiin. Olit sitten pieni tai isompi yritys, verkkokauppa tai bloggaaja, WordPress tarjoaa monipuolisen alustan. Ammattimaisen kotisivun luominen WordPressillä on vaivatonta, ja sivustoa on helppo laajentaa tarpeidesi mukaan, esimerkiksi verkkokauppasi kasvaessa.

Lue lisää: WordPress.org vai WordPress.com?

Mitä WordPress maksaa?

WordPress on ilmainen avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä, mutta sivuston julkaisemiseen tarvitaan yleensä maksullinen webhotelli ja verkkotunnus. On olemassa myös maksullinen WordPress.com-palvelu, joka tarjoaa lisäominaisuuksia sekä tukea sivuston rakentamiseen ja ylläpitoon. Vaikka WordPress.org itsessään on ilmainen, jokainen WordPress-kotisivu voi sisältää kuluja, jotka koostuvat muun muassa:

  • webhotellista
  • verkkotunnuksesta ja 
  • mahdollisista lisäpalveluista 

Lue lisää: Miten paljon WordPress-sivu maksaa?

Kotisivut WordPressillä – perusasiat kotisivujen rakentamisesta 

Kun aloitat kotisivujen tekemisen WordPressillä, on tärkeää ottaa huomioon muutamia perusasioita, jotta varmistat sujuvan prosessin ja onnistuneen lopputuloksen. Listasimme alle muutamia ohjeita ja vinkkejä, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun, ja luomaan kotisivut WordPressillä ihan itse.

Aloita valitsemalla webhotelli

Ensimmäinen askel on valita luotettava webhotelli, joka on ominaisuuksiltaan ja suorituskyvyltään sopiva sivustollesi. Tutki eri vaihtoehtoja ja vertaile palveluntarjoajia. Huomioi erityisesti palvelimen nopeus, käytettävyys ja asiakastuki. Tämä auttaa varmistamaan, että sivustosi toimii aina optimaalisesti, ja on helposti kävijöiden saatavilla.

WordPress-webhotelli, alkaen 2,23 €/kk

Miksi hyvä domain on tärkeä?

Seuraavaksi kannattaa rekisteröidä brändiäsi tukeva domain-nimi sivustollesi. Valitse nimi, joka on helppo muistaa, kirjoittaa, ja joka liittyy selkeästi sivustosi aiheeseen. Pyri valitsemaan lyhyt ja ytimekäs nimi, joka erottuu joukosta, mutta on helposti muistettavissa.

Lue lisää: Domainhaku – näin valitset täydellisen verkkotunnuksen ja erotut

Luo WordPress-kotisivu ja valitse lisäosat

Seuraavaksi voit asentaa WordPressin ja valita haluamasi ulkoasun mukaisen teeman sivustollesi. Luo sitten sivuja ja määrittele valikot helpottaaksesi sivuston navigointia.

Hyödynnä sivustolla lisäosia, jotta saat sivustollesi haluamiasi toiminnallisuuksia.

Käymme seuraavissa kappaleissa yllä oleviin perusasioihin liittyen hieman tarkemmin läpi kotisivujen rakentamiseen liittyvää prosessia.

Näin teet WordPress-kotisivut itse – tärkeimmät vaiheet ja ohjevideo

Listasimme verkkosivuprojektisi tueksi olennaisimmat vaiheet, jotka liittyvät yleisesti WordPress-sivun tekemiseen. 

  1. Kuten mainitsimme, projekti alkaa webhotellin ja domain-nimen valinnasta. Valitse luotettava webhotelli, joka tarjoaa WordPress-asennuksen mahdollisuuden. Varaa sitten sopiva domain-nimi sivustoasi varten.
  1. Kun olet hankkinut webhotellin ja domain-nimen, on aika asentaa WordPress sivustollesi. Useimmat webhotellit tarjoavat helpon asennusprosessin, joka vie vain muutaman minuutin, tai WordPressin valmiiksi asennettuna. 
  1. Kun WordPress on asennettu, tutustu sen käyttöliittymään ja perustoimintoihin. Tämä auttaa sinua hallitsemaan sivustoasi tehokkaasti, ja hyödyntämään sen tarjoamia monipuolisia ominaisuuksia.
  1. Seuraavaksi on vuorossa WordPress-kotisivun teeman valinta. WordPress tarjoaa laajan valikoiman ilmaisia ja maksullisia teemoja eri tyyleihin ja tarkoituksiin. Valitse teema, joka sopii parhaiten sivustosi aiheeseen ja tavoitteisiin. 

Voit valita ilmaisen tai maksullisen teeman riippuen tarpeistasi ja budjetistasi. Mukauta halutessasi valittua teemaa. Voit muokata värejä, fontteja, asetteluja ja muita ulkoasun elementtejä WordPressin teema-asetusten kautta. 

  1. Luo sitten tarvittavat sivut, kuten etusivu, palvelut, yhteystiedot jne. Lisää haluamasi sisältö kullekin sivulle. Määrittele valikot helpottamaan kävijöiden navigointia. Pääsivujen lisäksi harkitse myös lisäsivujen luomista, kuten tietoa yrityksestä, arvot ja vastuullisuus, tai muuta yritykselle tärkeää asiaa.

    Järjestä nämä sivut ja määrittele valikot siten, että kävijät löytävät tarvitsemansa tiedot helposti ja nopeasti. Voit määritellä valikot WordPressin hallintapaneelin kautta.
  1. Lisäosien avulla kasvatat sivustosi toiminnallisuuksia. Esimerkkejä lisäosista ovat muun muassa hakukoneoptimointi, yhteydenottolomakkeet ja galleria.

Valitessasi WordPress-lisäosia on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja tavoitteet. Mieti, mitä haluat saavuttaa lisäosilla. Haluatko parantaa sivuston suorituskykyä, parantaa käyttäjäkokemusta vai tehdä hakukoneoptimointia? Kun olet selvillä tavoitteistasi:

  • Selaa WordPress-lisäosien kirjastoa ja tutki eri vaihtoehtoja.
  • Vertaile ominaisuuksia, arvosteluja ja käyttäjien kokemuksia.
  • Valitse lisäosia, jotka ovat luotettavien kehittäjien tai yritysten tekemiä. Tarkista, milloin lisäosaa on viimeksi päivitetty ja kuinka usein sitä ylläpidetään.
  • Tutki muiden käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia lisäosista.
  • Huolehdi sivustosi turvallisuudesta ja suorituskyvystä, päivittämällä WordPress ja lisäosat säännöllisesti. Tämä auttaa suojaamaan sivustosi haittaohjelmilta ja hyökkäyksiltä sekä varmistaa sen sujuvan toiminnan ja optimaalisen suorituskyvyn.

Lue lisää: Parhaat WordPress-lisäosat

  1. Testaa ja julkaise. Ennen julkaisua testaa sivustosi huolellisesti varmistaaksesi, että kaikki toimii odotetusti. Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, julkaise sivustosi, päivitä sitä tarvittaessa ja muista markkinointi.

    Lue lisää: Sisältömarkkinointi – PK-yrityksen keino erottautua

Tutustu lisäksi Domain247:n opasvideoon, jonka avulla luot kotisivut WordPressillä jopa tunnissa: Helpot WordPress-kotisivut nopeasti

Avainvinkit WordPress-kotisivujen suunnitteluun

WordPress-kotisivujen teko saadaan sujumaan helposti ja vaivattomasti, kun sivuston luomisessa otetaan huomioon seikat, jotka auttavat sivustoa palvelemaan käyttäjiään sujuvasti.

  • Huomioi responsiivinen suunnittelu ja käyttäjäystävällisyys. Kotisivut WordPressillä tulisi suunnitella responsiivisesti, jotta ne näkyvät ja toimivat moitteettomasti kaikilla laitteilla, kuten älypuhelimilla, tableteilla ja pöytätietokoneilla.
  • Käyttäjäystävällisyyteen panostaminen tekee WordPress-kotisivusta helposti navigoitavan ja käyttäjäkokemukseltaan miellyttävän. Varmista, että WordPress-kotisivusi on helppo selata, ja että kävijät löytävät tarvitsemansa tiedot nopeasti.
  • Optimoi sivustosi nopeus ja suorituskyky. WordPress-kotisivujen käyttäminen on sujuvaa vain, jos sivusto latautuu nopeasti ja tarjoaa siten hyvän käyttäjäkokemuksen. Optimoi WordPress-kotisivusi nopeus käyttämällä kevyitä kuvia sekä tiedostoja, hyödyntämällä välimuistitekniikoita ja minimoimalla HTTP-pyynnöt. 
  • Varmista, että webhotellisi tarjoaa riittävät resurssit, ja että saat tarvittaessa vaihdettua webhotellipaketin paremmin kasvaviin tarpeisiin soveltuvaksi. 
  • Hyödynnä SEO-sisältöä näkyvyyden parantamiseksi. WordPress-kotisivun hakukoneoptimointi on avainasemassa sivustosi näkyvyyden parantamisessa hakukonetuloksissa. Käytä avainsanoja luonnollisesti sisällössä, optimoi metaotsikot ja -kuvaukset sekä käytä alt-tekstejä kuville. Varmista, että WordPress-kotisivusi rakenne ja linkitys ovat selkeitä, ja helposti hakukoneiden indeksoitavissa.

Kotisivut WordPressillä – tehokkaat työkalut kotisivujen luomiseen ja seurantaan

WordPress tarjoaa monipuoliset työkalut ja lisäosat sivuston luomiseen ja hallintaan. Voit hyödyntää erilaisia page builder -lisäosia helpottaaksesi WordPress-kotisivujen tekoa ilman koodaustaitoja. Muista tutustua myös erilaisiin analytiikkatyökaluihin ja seurantapalveluihin, jotka auttavat sinua seuraamaan WordPress-kotisivusi suorituskykyä, ja kehittämään sivustoa entistä paremmaksi.

WordPress-kotisivu on näillä vinkeillä tekemistä vailla valmis. Artikkelin ohjeilla sekä opetusvideolla luot kotisivut WordPressillä, jotka palvelevat kävijöitä tehokkaasti, sekä ovat käyttäjä- ja hakukoneystävällinen kokonaisuus, joka erottuu kilpailijoista. 

Lue lisää: Ei aikaa kotisivuprojektiin? Teetä kotisivut – alkaen 150 €
Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi, olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita muun muassa rahoituksen ja perinnän parissa.