wordpress-optimoitu-webhotelli

WordPress-optimoitu webhotelli parantaa sivustosi suorituskykyä

WordPress on tunnetusti maailman suosituin verkkosivualusta. Maailmanlaajuisesti eniten käytetty julkaisujärjestelmä vastaa moniin eri käyttötarpeisiin, sillä sen kustomointimahdollisuudet ovat rajattomat. Alkujaan blogialustaksi luotu WordPress on ottanut ajan myötä ison roolin myös verkkokauppojen alustana, mikä on vahvistanut palvelun suosiota entisestään. Tässä artikkelissa paneudumme tarkemmin siihen, miksi WordPress on yhä useamman käyttäjän valinta sekä selvitämme, kuinka WordPress-optimoitu webhotelli konkreettisesti huolehtii WP-sivustosi toimivuudesta. 

Verkkosivualustan valinta on tärkeä päätös 

Verkkosivustoalustan valitseminen on tärkeä päätös koskien läsnäoloasi verkossa, sillä se on koko verkkosivustosi perusta. Suositeltavinta ylipäänsä on, että valitset verkkosivustosi luomiseen alustan, joka sisältää CMS:n (content management system) eli sisällönhallintajärjestelmän. CMS:n avulla voit luoda ja päivittää verkkosivuja ilman, että sinun tarvitsee ymmärtää verkkosivustojen koodauksesta mitään, joten se antaa sinulle enemmän valmiuksia sivustosi rakentamiseen ja hallintaan.

Hyvä uutinen nimenomaan WordPressiä koskien on se, että palvelun työkalujen avulla saat helposti luotua upean näköisen verkkosivun itsellesi, joka on täynnä toiminnallisuuksia, vaikka verkkosivujen tekninen puoli ei sinulle olisikaan tuttua. WordPress on tunnettu helppokäyttöisyydestään. Pääset kätevästi lisäämään verkkosivustollesi uusia sivuja, kuvia, blogikirjoituksia tai artikkeleita. WordPressin monipuolisuuden mahdollistaa ennen kaikkea sen laaja lisäosien valikoima. Käyttäjäystävällisen käyttöliittymän laajasta lisäosien hakemistosta voit helposti lisätä liiketoimintaasi tai harrastussivustoasi tukevat toiminnot sivuillesi, kuten esimerkiksi verkkokaupan.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka kääntää monen verkkosivualustan valintaa tekevän WordPressin puoleen, on sen vakaa jalansija markkinoilla. Tämän palvelun takana on paljon työvoimaa ja palvelun kehitys menee eteenpäin hurjaa vauhtia. WordPress tuntuu vain paranevan ominaisuuksiltaan ajan myötä, siksi se saa omakseen yhä uusia käyttäjiä palvelunsa pariin kasvavalla vauhdilla.

WordPress-sivuston hyödyt

WordPressin suosio perustuu pitkälti siihen, että se on sekä monen verkkosivuja ammatikseen rakentavan suosikki, mutta myös alaa tuntemattomien valinta, sillä käyttäjäystävällisen alustan perustoiminnallisuudet on helppo omaksua. Alustan hyvä skaalautuvuus ja tehokkaat ominaisuudet tukevat mitä erilaisimpia tarpeita. 

Monipuolinen alusta eri käyttötarkoituksiin

WordPress antaa sinulle täydellisen hallinnan verkkosivustoosi ja online-läsnäolosi rakentamiseen, kaikilla osa-alueilla. Voit käyttää alustaa monipuolisesti erilaisten verkkosivujen julkaisemiseen, sillä palvelun tarjoamien ominaisuuksien avulla sinun on mahdollista luoda esimerkiksi:

 • verkkokauppa
 • yhteisöfoorumi
 • blogi
 • yrityksen verkkosivut
 • jäsenyyssivusto tai
 • käyntikorttisivusto

WordPress-teemat helpottavat suunnittelua

Palvelun valikoimissa on tuhansia laadukkaita ja valmiita WordPress-teemoja, joita voit käyttää verkkosivustosi visuaalisuuden ja toiminnallisuuden suunnittelussa. WordPress tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää verkkosivun rakentamista helpottavia teemoja ja page buildereitä hyödyksesi, kuten SeedProd, Beaver Builder ja Divi, joiden avulla voit luoda oman sivuasettelun helposti drag and drop -editorin avulla. Näet siis visuaalisesti edessäsi verkkosivuston ilmeen ja sisällön, samanaikaisesti kun teet muutoksia.

Lisäosien valikoimalla täydennät sivustosi

Valitsemalla WordPressin alustaksi, pääset käsiksi heidän kattavaan lisäosien valikoimaan. Käytössäsi on yli 58 000 ilmaista WordPress-lisäosaa. Niitä voisi kuvata myös WordPress-sovelluksiksi, jotka lisäävät tärkeitä ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia verkkosivustollesi. Sellaisia ovat muun muassa:

 • ostoskori
 • yhteydenottolomakkeet
 • Google-analytiikka
 • valokuvagalleria
 • sosiaalisen median työkalut sekä
 • live-chat

Kattava kielivalikoima

WordPress on täysin käännetty kymmenille kielille, joten voit hyödyntää alustaa helposti monikielisten verkkosivustojen luomiseen.

Toimivat SEO-työkalut

WordPressin etuna on myös tehokkaat SEO-työkalut, joita hakukoneet rakastavat. Niitä oikein hyödyntämällä varmistat, että verkkosivustosi saa aina korkeimmat sijoitukset hakukoneissa.

Kun olet tehnyt valintasi, ja päätynyt maailman käytetyimpään verkkosivualustaan eli WordPressiin, tarvitset verkkosivuillesi sopivan hostingpalvelun. Yleisin nettisivujen hostingmuoto on webhotelli, ja tarjonnan joukosta suositeltavinta on valita nimenomaan WordPress-sivuja varten optimoitu webhotelli-palvelupaketti. 

WordPress-optimoitu webhotelli – mihin palvelua tarvitaan?

Verkkopalvelun hosting on olennainen osa verkkosivustoasi sekä online-liiketoimintaa ja webhotelli on yksi yleisimmistä hostingmuodoista. Ilman webhotellia tai muuta hostingmuotoa ei verkkosivustosi löydy verkosta. Mikäli webhotelli on sinulle käsitteenä tuntematon, voit tässä vaiheessa tutustua artikkeliimme Mikä on webhotelli?, jossa avaamme webhotelli-palvelua yleisesti.

Valitsemalla sopivimman webhotellin juuri WP-sivuillesi, varmistat nopean ja turvallisen käyttäjäkokemuksen sivustosi vierailijoille. Kävijöiden sujuvasti etenevä vierailu ja moitteettomasti toimivat verkkosivut ovat tärkeitä tekijöitä liiketoimintasi menestymisen kannalta, sillä käyttäjäkokemus vaikuttaa usein suoraan verkkosivustolta saamiisi tuloihin.

Kenelle WordPress-optimoitu webhotelli sopii?

WordPress-optimoitu webhotelli sopii kaikille, jotka haluavat rakentaa verkkosivustonsa maailman käytetyimmän alustan avulla tai ovat jo WordPress-sivuston itselleen perustaneet. WP-webhotelli palvelee:

Bloggaajia (harrastajia ja ammattilaisia)

WordPress on erittäin suosittu alusta blogeille. Saat esimerkiksi Domain247:n kautta WordPress-alustan kätevästi valmiiksi asennettuna ja optimoituna, joten pääset helposti alkuun tuottamaan sivustollesi sisältöä. 

Verkkosivustoja (yritykset ja yhteisöt)

WordPress-optimoidusta webhotellista on erityistä hyötyä kun kävijämäärät sivustollasi kasvavat. WordPress-sivuja tukeva palvelinratkaisu nopeuttaa sivustoasi huomattavasti verrattuna perinteiseen webhotelliin.

Verkkokauppoja

WooCommerce on maailman suosituin alusta verkkokaupoille. Pääset nopeasti alkuun oman verkkokauppasi kanssa ja sen asentaminen WordPress-sivustollesi onnistuu parilla klikkauksella. Myös muut verkkokaupat, kuten Magento, toimivat webhotellissa tehokkaasti.

Koska webhotelli on optimoitu nimenomaan WP-sivuille, saa sivustosi useita hyötyjä WordPress-webhotellista, ja voit itse keskittyä laadukkaan sisällön tuottamiseen sivuillesi sekä ostopolkujen kehittämiseen ja testaamiseen.

WordPress-optimoidun webhotellin hyödyt

Domain247:n WordPress-webhotelli on toteutettu palvelinratkaisulla, joka on optimoitu WordPress-käyttöä varten. Tämä ratkaisu nopeuttaa sivustoasi huomattavasti, ja saat WordPressin tarvittaessa käyttöösi palvelumme kautta valmiiksi asennettuna. Koostimme alle muutamia palvelupakettimme kautta koituvia hyötyjä, jotka auttavat sinua palvelemaan kohderyhmääsi entistä paremmin verkkosivusi kautta.

Nopeampi WordPress-sivusto käyttöösi

WordPress-webhotellissamme on käytössä LiteSpeed-palvelin, jonka suorituskyky on moninkertainen verrattuna perinteisiin palvelinratkaisuihin, kuten Apache tai Nginx. LiteSpeed käyttää nopeuden parantamiseksi viimeisintä tekniikkaa (esim. HTTP/3), jolloin myös resursseja kuluu entistä vähemmän. Tämä tarkoittaa, että useampaa sivuston käyttäjää voidaan palvella tehokkaammin samanaikaisesti. 

Optimoitu palvelinratkaisu vauhdittaa verkkokauppasi toimintaa

LiteSpeed-palvelinratkaisun myötä voit unohtaa muut WordPressin välimuistiratkaisut, sillä LiteSpeed toimii palvelintasolla, joten se on ylivertainen muihin lisäosiin nähden. WordPressin lisäksi LiteSpeed luonnollisesti nopeuttaa WooCommercen verkkokauppaa, mutta myös Magentoa, Joomlaa ja monia muita sovelluksia.

Joustavuus – muuta palvelupakettia tarpeesi mukaan

WP-webhotellimme skaalautuvat tarpeesi mukaan, emmekä rajoita kaikkia ominaisuuksia erikseen. Jos et esimerkiksi alkuun osaa arvioida, kuinka paljon levytilaa tarvitset, voit aloittaa pienemmällä palvelupaketilla. Se on aina helppo vaihtaa suurempaan tarvittaessa. Palvelupakettimme on luotu tukemaan kasvun eri vaiheessa olevia sivustoja ja verkkokauppoja, joten meillä on tarjota sopiva WordPress-webhotelli niin pienemmille kuin isommillekin toimijoille.

Webhotelli on kustannustehokas valinta

Kaikkiin Domain 247:n WordPress-palvelupaketteihin kuuluu veloituksetta lukuisia ominaisuuksia, jotka huolehtivat automaattisesti sivustosi turvallisuudesta sekä toimivuudesta. Haluamme mahdollistaa parhaat lähtökohdat sivustosi menestykselle, joten toimivuustakuumme on 100 %. Listasimme alle muutamia esimerkkejä jokaisen WP-palvelupaketin sisältämistä ominaisuuksista:

 • veloitukseton SSL-salaus
 • rajattomasti sähköpostilaatikoita
 • automaattinen haittaohjelmien esto ja virustorjunta
 • rajattomasti postituslistoja ja uudelleenohjauksia
 • WordPress-sivuston varmuuskopiointi, palautus, kloonaus ja staging
 • päivittäinen varmuuskopiointi
 • Imunify360-suojaus
 • cPanel-hallintapaneeli
 • rajattomasti lisä-, rinnakkais- ja alidomaineja
 • huippunopea SSD-levyjärjestelmä

 Ilmainen sivuston siirto

Mikäli WordPress-sivustosi on tällä hetkellä jonkun muun palveluntarjoajan alla, voit helposti siirtää sivustosi WordPress-optimoituun webhotelliimme. Hoidamme sivustosi siirron veloituksetta ja luonnollisesti varmistamme, että kaikki toimii kuten kuuluukin. 

WordPress-optimoitu webhotelli on kustannustehokas ja monipuolinen valinta WordPress-sivujasi varten. Valitessasi maailman käytetyimmälle verkkoalustalle optimoidun vaihtoehdon, varmistat, että sivustosi on parhaassa tikissä, olitpa hankkimassa sivustosi kautta lisää tunnettuutta, lukijoita tai ostajia.

Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita muun muassa rahoituksen ja perinnän parissa.