luotettava hostingpalvelu

Luotettava hostingpalvelu – miten valita sopivin palveluntarjoaja?

Verkkosivusto on tärkeä myynti- ja markkinointikanava mille tahansa yritykselle. Jokainen verkkosivu tarvitsee toimiakseen hostingpalvelun. Luotettava hostingpalvelu tuo digitaalisen digitaalinen sisältösi näkyviin, ja pitää huolen, että sivustosi suorituskyky sekä tietoturva-asiat ovat kunnossa. Artikkelista saat vinkit hyvän palveluntarjoajan valintaan. 

Mikä on hostingpalvelu?

Hostingpalvelu eli verkkoisännöintipalvelu on palveluntarjoaja, jolta vuokrataan palvelintilaa omia verkkosivuja varten. Tarjolla on  erilaisia palvelinratkaisuja, joista webhotelli on kustannustehokkain vaihtoehto.

Miksi Webhotelli?

Webhotelli on hostingpalveluiden edullisin vaihtoehto, ja tarjolla on monipuolisesti eri tarpeisiin suunnattuja palvelupaketteja.

Webhotelli on palvelintila, jonka asiakas ostaa palveluntarjoajalta. Webhotelliin tallennetaan muun muassa koko verkkosivuston sisältö ja sähköpostitilit. Webhotellissa voit lisäksi käyttää monia muita ohjelmistoja ja toimintoja.

Domain247:n webhotellit skaalautuvat tarpeidesi mukaan aina sähköpostikäytöstä ja perinteisistä verkkosivuista blogiin, verkkokauppaan sekä vaativampaan yrityskäyttöön asti.

Vertaa erilaisia webhotelleja.

Kuinka löytää luotettava hostingpalvelu?

Hyvä verkkoisännöinnistä vastaava yritys tarjoaa sinulle monipuolisesti sivustosi ylläpitämiseen liittyviä palveluita. On eduksesi, että saat esimerkiksi sekä domainin että suojatun verkkosivuston samalta palveluntarjoajalta. 

Domain247 on webhotellitarjontansa lisäksi virallinen välittäjä .fi-verkkotunnuksille. Voit rekisteröidä verkkotunnuksen joko omiin nimiin tai yrityksellesi. 

Fi-verkkotunnuksen lisäksi saat kauttamme käyttöösi myös yleisimmät kansainväliset verkkotunnukset kuten .com, .net ja .org. Domainit rekisteröidään aina asiakkaan nimiin, ja asiakas saa niihin täydet hallintaoikeudet.

Kun olet luomassa verkkosivustoa verkkokauppaasi varten tai haluat vain herättää blogiprojektisi eloon, on edessäsi iso palveluntarjoajien joukko. Luotettavimmat hostingpalvelut erottaa kuitenkin muutamasta ominaisuudesta.

Tutustu seuraavissa kappaleissa vinkkeihin, joista erotat parhaat hostingpalveluiden tarjoajat, ja valitse niiden avulla oma palveluntarjoaja yrityksellesi.

Valitse 100% toimivuustakuu

Internetissä ei ole mitään turhauttavampaa, kuin toimimattomien linkkien klikkailu. Sivuston tulisi olla aina toimintavalmiina uusille ja vanhoille kävijöille. 

Tämä ongelma ei vain ärsytä käyttäjä, vaan myös Googlea, joka alkaa antamaan vähemmän arvoa verkkosivustolle orgaanisissa hakutuloksissa. On siis suositeltavaa valita palveluntarjoaja, joka antaa palveluilleen täyden toimivuustakuun. 

Tallennustila tarpeiden mukaan 

Verkkosivustosi tarkoitus määrittää tarvitsetko paljon vai vähän tallennustilaa, sillä se riippuu sivustosi käyttötarkoituksesta ja digitaalisesta sisällöstä. 

Oli tilan tarpeesi mikä tahansa, varmista, että hostingpalvelu tarjoaa sinulle sopivan palvelupaketin, jotta tallennustila ei käy vähiin. On turhaa maksaa tarpeettomasta tilasta tai pelätä tilan loppuvan kokonaan. 

Jos et tiedä paljonko levytilaa ja muita resursseja tarvitset, tarjoaa esimerkiksi Domain247 Starter-paketin, joka sopii bloggaajalle, harrastajalle tai pienyrittäjälle. Voit helposti muuttaa pakettia isompaan heti, kun tarvetta ilmenee. 

Skaalautuvat palvelupaketit

Huomioithan, että jotkut hostingpalveluita tarjoavien yritysten sopimukset sisältävät rajoittavia ehtoja. Käytännössä tämä voi tarkoittaa, että tietyn käyttömäärän toteutuessa palveluntarjoaja veloittaa “lisäpalveluista”.

Valitse hostingpalvelu, joka ei rajoita webhotellin ominaisuuksia. Domain 247:n palveluissa sähköpostitilejä, tietokantoja, ja lisädomaineja voi lisätä webhotelliin rajattomasti. Levytilan ja suorituskyvyn osalta voit vaihtaa suurempaan pakettiin tarpeen mukaan, milloin haluat.

Palvelinratkaisut – nopea sivusto varmistaa tyytyväiset kävijät

Verkkosivusi käytettävyyden sekä hakukoneoptimoinnin takia sivuston nopea latautuminen on äärimmäisen tärkeää. Google priorisoi aina nopeammin latautuvat sivut, ja pyrkii näin tarjoamaan käyttäjilleen parhaan käyttökokemuksen.

Verkkosivusi nopeuteen voit vaikuttaa valitsemalla palveluntarjoajan, joka lupaa huolehtia verkkosivujesi nopeudesta omien palvelinratkaisujensa avulla.

Domain247:llä on palveluvalikoimassaan WordPress-webhotelli, joka on täysin optimoitu WordPress-käyttöön. Siihen kuuluu LiteSpeed-palvelinratkaisu, joka nopeuttaa sivustoasi moninkertaisesti. WordPressin saat helposti käyttöösi valmiiksi asennettuna ja optimoituna.

Luotettavan hostingpalvelun tietoturva-asiat ovat etusijalla 

Varmistathan, että valittu palveluntarjoaja pystyy täysin suojaamaan verkkosivuston sekä sen kävijät. Tarkista aina, miten valitsemasi webhotellin tietoturva-asiat ovat hoidettu.

Kuuluuko palvelupakettiisi esimerkiksi:

 • automaattinen haittaohjelmien esto
 • automaattinen virustorjunta
 • päivittäinen varmuuskopiointi ja
 • Imunify360-suojaus

Imunify360 tehostaa tietoturvaa, ja tarjoaa kehittyneen palomuurisuojauksen sekä estää tehokkaasti eri tietoturvauhkat ja hyökkäykset. Automaattinen varmuuskopiointi pitää kaikki tietosi tallessa jokaisessa tilanteessa, sillä tiedot tallennetaan erilliseen järjestelmään.

Domain247:n palveluihin kuuluu myös SSL-sertifikaatti, joka suojaa liikennettä sivuston palvelimen ja käyttäjän selaimen välillä. Google ei arvosta sivuja, joilta SSL-sertifikaatti puuttuu.

Asiakaspalvelu on tärkeä osa hostingpalvelua

On tärkeää, että palveluntarjoaja kykenee tarjoamaan tehokkaasti ja nopeasti tukea yritykselle erilaisissa ongelmatilanteissa. Hyvä asiakaspalvelu on ensisijainen apu, kun sinulla on palvelua kosken kysyttävää tai kohtaat teknisiä haasteita. 

Tarkista siis, miten harkitsemasi hostingpalvelun asiakaspalvelu on käytettävissäsi, ja tutustu millaisia yhteydenottokanavia se tarjoaa.

Tutustu hinnoitteluun – kustannustehokas valinta ei vaadi aina kompromisseja

Hinnan ei pitäisi ohjata valintaa ihanteellista palvelua valittaessa, mutta se voi myös helpottaa päätöksentekoa. Edullinen palvelu ei itsessään kerro vielä mitään hostingpalvelusta, vaan palvelupakettiin kuuluvat osa-alueet. 

Tiedosta tarkalleen, millaisia tarpeita sinulla on, ja valitse webhotelli, joka vastaa niihin sekä sopii budjettiin.

WordPressiä tukeva palveluntarjoaja

Etsi palvelu, joka tarjoaa helpon käyttöönoton esimerkiksi suosituimpaan julkaisujärjestelmään, kuten WordPressiin. 

Maailmanlaajuisesti eniten käytetyn julkaisujärjestelmän käyttömahdollisuudet ovat mittavat, koska sen kustomointimahdollisuudet ovat rajattomat.

Alun perin blogialustaksi luotu WordPress on saavuttanut ajan kuluessa myös ison roolin verkkokauppojen alustana. Se on vahvistanut palvelun suosiota entisestään, mikä pitää huolen siitä, että julkaisujärjestelmää päivitetään aktiivisesti.

Lue lisää: WordPress-optimoitu webhotelli parantaa sivustosi suorituskykyä

Kokemus kertoo osaamisesta

Kun palveluntarjoajalla on pitkä kokemus palvelin- ja IT-ratkaisuista, on verkkosivustosi varmemmin hyvissä käsissä.

Avainlippumerkin omaavan Domain247:n palvelinsalit sijaitsevat Tampereella, ja vaikka brändi on uusi, omaa yritys konsernitasolla jopa 20 vuoden osaamisen ja kokemuksen hostingpalveluista sekä vaativimmista palvelin- ja IT-ratkaisuista. 

Palveluntarjoajan läpinäkyvyys teknisiä ratkaisuja koskien

Tarkista, mitä hostingpalveluita tarjoava yritys kertoo käyttämistään käyttöjärjestelmistä sekä IT-ratkaisuista.

Domain247- palvelinsalit täyttävät esimerkiksi Viestintäviraston tärkeän tilan määritelmän, ja ne ovat moninkertaisesti varmistettu sähkönsyötön, tietoliikenteen ja tietoturvan osalta. 

Palvelimet ovat moderneja, erittäin suorituskykyisiä sekä jatkuvassa valvonnassa ympäri vuorokauden, toimintavarmuuden takaamiseksi. Nimipalvelimet on kahdennettu eri maantieteellisiin sijainteihin.

Domain247:n tarjoamassa webhotelliympäristössä on käytössä CloudLinux-käyttöjärjestelmä. Se takaa jokaiselle asiakkaalle aina riittävät käyttöresurssit sekä huippulaatuisen palvelutason. 

Palvelinresurssit skaalataan aina asiakasmäärän mukaan, ja Domain247 pystyykin palveluntarjoajana takaamaan, että sivustosi on webhotellissamme aina nopea ja tehokas. 

Yhteenveto – näistä tunnistat luotettavan hostingpalvelun 

Tarjolla on niin monia erilaisia hostignpalveluita, että vertailu palveluntarjoajien kesken saattaa tuntua aikaa vievältä tehtävältä. Kun olet ensin itse miettinyt tarpeesi verkkosivustosi suhteen, hyödynnä alla olevaa listausta hostingpalveluita tarjoavan yrityksen luotettavuutta kartoittaessasi. 

Asiantunteva hostingpalvelu

 1. antaa 100%:n toimivuustakuun
 2. tarjoaa tallennustilaa tarpeiden mukaan
 3. tarjoaa helposti skaalautuvia palvelupaketteja
 4. omaa modernit palvelinratkaisut 
 5. pitää tietoturva-asiat etusijalla 
 6. on helposti tavoitettavissa 
 7. tarjoaa kustannustehokkaita palvelupaketteja
 8. tukee suosituimpia julkaisujärjestelmiä
 9. omaa pitkän kokemuksen It-alalta 
 10. kertoo läpinäkyvästi teknisistä ratkaisuista

Hyvää kehitystä palveluntarjoajien joukossa on se, että yritykset ovat itsekin nykyään yhä tietoisempia asiakkaiden monipuolisista tarpeista. Monet tarjoavat eri segmenteille kohdistettuja palvelupaketteja, joissa kaikki on asiakkaan kannalta mietitty jo valmiiksi. 

Kattava taustatutkimus kannattaa silti aina tehdä ennen kuin sitoutuu tiettyyn palveluntarjoajaan. Parhaimmillaan luotettava hostingpalvelu on osa yrityksesi toimintaa vuosikymmeniä, liiketoimintasi kehitystä tukien.

Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita muun muassa rahoituksen ja perinnän parissa.