WordPress-kotisivut on hyvä valinta, kun haluat alustan, joka mahdollistaa sivuston päivittämisen ja muokkaamisen ilman syvällistä teknistä osaamista. Artikkelissa kerromme, miten pääset sivujen tekemisessä alkuun, mitä sivuston luominen tai verkkosivujen teettäminen maksaa sekä missä tilanteissa sivut kannattaa tehdä itse, ja milloin ulkoistaa tekeminen suosiolla ulkopuoliselle.
Miksi kannattaa valita WordPress?
WordPress tunnetaan yleisesti helppokäyttöisyydestä ja vaivattomasta ylläpidosta. Sivustolle voi kätevästi lisätä uutta sisältöä, kuten tekstejä, kuvia ja videoita, ilman jatkuvaa ammattilaisen apua.
Helppokäyttöisyyden lisäksi WordPressin kotisivut ovat myös:
- Hakukoneystävällisiä. WordPress tukee hienosti hakukoneoptimointia. Tämä tarkoittaa, että sivustollasi on alusta lähtien hyvät valmiudet parempiin hakutulossijoihin. Näkyvyys auttaa luonnollisesti houkuttelemaan enemmän potentiaalisia asiakkaita, ja erottumaan kilpailijoista oikeassa paikassa, oikeaan aikaan.
- Helposti skaalautuvia. WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, joten saatavilla on valtava määrä laajennuksia ja teemoja. Sivustolle voi helposti lisätä uusia ominaisuuksia, kuten verkkokaupan, varausjärjestelmän tai yhteydenottolomakkeen, jotta se vastaa paremmin kasvavan liiketoiminnan tarpeita.
- Responsiivisia. Suuri osa WordPressin teemoista on responsiivisia, joten sivustosi mukautuu automaattisesti eri laitteiden näyttökokoihin, kuten älypuhelimiin ja tabletteihin. Tämä pitää huolen hyvästä käyttäjäkokemuksesta ja varmistaa, että sivustosi toimii ja näyttää hyvältä kaikilla laitteilla.
- Käyttäjäyhteisön tukemia. WordPressillä on monipuolinen ja osallistuva käyttäjä- ja kehittäjäyhteisö. Saat luultavimmin aina apua ja neuvoja eri foorumeilta ja tukisivuilta, jos kohtaat ongelmia. WordPressiä varten on myös saatavilla paljon opetusmateriaalia, kuten ohjevideoita ja oppaita, jotka auttavat sinua oppimaan lisää alustasta ja sen mahdollisuuksista.
Kannattaako WordPress-kotisivut tehdä itse?
Verkkosivujen tekeminen itse kannattaa, jos käytettävissäsi on vain rajallinen budjetti sekä aikaa. Mikäli tarpeesi kotisivujen suhteen ovat suhteellisen yksinkertaiset, voit hyvin luoda kotisivut itsenäisesti. Monet bloggaajat, freelancerit ja luovan työn tekijät hyödyntävät onnistuneesti WordPress-alustaa.
Kotisivujen tekeminen itse on suosittua myös silloin, kun sivusto halutaan räätälöidä omien visioiden mukaiseksi, ja toiveena on täysi hallinta sivuston ulkoasua ja toiminnallisuuksia koskien.
Monelle kotisivujen tekeminen on myös yksi tapa oppia enemmän verkkosivuista ja niiden mahdollisuuksista ylipäänsä.
Kun tarpeesi verkkosivujen suhteen ovat monipuoliset, haluat varmasti ammattimaisen ulkoasun tai oma aikataulusi ei anna myöten, saatat hyötyä ulkopuolisen asiantuntijan avusta. Asiantuntijan avulla varmistat, että sivustosi vastaa liiketoimintasi tarpeita, ja näyttää brändisi ilmeen mukaiselta.
Kotisivut alkaen 150 € – toimitus 2 vkoa.
Näin teet kotisivut WordPressillä – 5 askelta
Mikäli olet jo valinnan ja taustatyön tehnyt, pääset alkuun kotisivujen luomisessa näillä askelilla.
- Rekisteröidy WordPressin käyttäjäksi ja asenna WordPress.
Hanki ensin sivustollesi oman domainin ja WordPress-webhotellin itsenäistä WordPress-asennusta varten. Seuraa sitten ohjeita asentaaksesi WordPress alustalle. WordPress-ohjelmaan voit tutustua lisää heidän WordPress.org sivulla.
🌐 Hankkiessasi webhotellin Domain247:n kautta, saat WordPressin kätevästi valmiiksi asennettuna ja optimoituna. Samalla saat haettua kätevästi uuden domainin, jos sitä sinulla ei vielä ole tai vaihtoehtoisesti liitettyä domainisi uuteen sivustoosi.
- Valitse kotisivujesi teema (ulkoasu).
Kun WordPress on asennettu, on aika valita teema sivustollesi. Teema määrittää sivuston ulkoasun ja toiminnallisuudet. Voit valita valmiin ilmaisen tai maksullisen teeman tai räätälöidä oman teeman tarpeidesi mukaan.
🌐 Parhaat WordPress-teemat – ja kuinka valita sopivin?
- Luo kotisivuillesi sisältöä.
WordPressin hallintapaneelin kautta pääset tekemään sivuja, ja luomaan sisältöä sivustollesi. Lisää uusia sivuja tai blogikirjoituksia tarpeen mukaan. Voit käyttää tekstieditoria lisätäksesi tekstit, kuvat ja muuta mediaa sivuillesi. Muista pitää sisältö selkeänä, houkuttelevana ja helposti luettavana.
🌐 Kuinka kirjoittaa blogitekstiä? – vakuuta yleisö ja hakukoneet.
- Lataa lisäosia tarpeesi mukaan.
Voit lisätä sivustollesi erilaisia lisäosia (plugins) eri toiminnallisuuksia varten. Tällaisia ovat muun muassa yhteydenottolomakkeet, verkkokauppaominaisuudet tai sosiaalisen median jakopainikkeet. Etsi WordPressistä tarpeisiisi sopivia (maksullisia tai ilmaisia) lisäosia ja asenna ne helposti.
🌐 Parhaat WordPress-lisäosat sivustollesi.
- Julkaise kotisivut ja ylläpidä.
Kun olet saanut sivustosi ulkoasun ja sisällön osalta valmiiksi, voit julkaista sen. Tarkista vielä kerran kaikki sivut varmistaaksesi, että jokainen niistä toimii odotetusti. Tämän jälkeen voit julkaista sivustosi koko maailman nähtäväksi. Muista myös säännöllinen ylläpito. Päivitä sisältöä, ja pidä WordPress sekä sen teemat ja lisäosat ajan tasalla tietoturvasyistä.
🌐 Lisää ohjeita ja opetusmateriaalia löydät helposti verkosta: WordPress-opas.
WordPress-kotisivujen hinta
Onko WordPress ilmainen? Perusohjelmisto on ilmainen, laajemmat ominaisuudet voivat olla maksullisia. WordPressin perusohjelmisto pohjautuu avoimeen lähdekoodiin, ja on siten ilmainen käyttää. Voit ladata, asentaa ja käyttää WordPressiä ilmaiseksi omalla palvelimellasi tai webhotellin kautta.
Jos kuitenkin haluat käyttää omia verkkotunnuksia, premium-teemoja tai lisäosia, saattaa kustannuksia aiheutua.
Mikäli valitset WordPress.com-palvelun, jossa isännöinti tapahtuu heidän kauttaan, tarjotaan sinulle erilaisia maksullisia suunnitelmia, joiden kautta saat lisäominaisuuksia ja tukea.
Ammattilaisen tekemänä WordPress-sivujen hinta vaihtelee sivuston koon mukaan sekä sen, laaditko sivuston sisällön itse vai ulkoistatko sen ammattilaiselle.
Kotisivut alkaen 150 € – toimitus 2 vkoa.
Tekemällä tehokkaan kustannussuunnitelman pienempääkin verkkosivuprojektiasi varten, selvität realistisesti, miten paljon WordPress-sivu maksaa, ja vältyt yllätyksiltä.
WordPress kotisivut yritykselle
Ennen kotisivujen tekemistä yrityksen kannattaa määritellä, mitä niiden avulla halutaan saavuttaa. Onko tarkoituksena esimerkiksi:
- esitellä tuotteita tai palveluita
- kerätä liidejä
- myydä tuotteita verkossa tai
- tarjota informaatiota
Kun tavoitteet sivuston suhteen ovat selvät, on helpompi hahmottaa sivuston sisältöä sekä budjettia.
WordPress-kotisivuprojekti – yrityksen muistilista
- Budjetti. Tee arvio, kuinka paljon rahaa ja resursseja olet valmis käyttämään sivuston luomiseen ja ylläpitoon.
- Aikataulu. Määrittele, milloin haluat sivuston olevan valmis ja julkaistavissa.
- Kohderyhmä. Kuka on kohdeyleisöäsi? Millainen sisältö ja ulkoasu puhuttelee heitä parhaiten?
- Sisältö. Suunnittele etukäteen, mitä sisältöä haluat sivustollesi. Tämä sisältää tekstit, kuvat, videot ja mahdolliset blogikirjoitukset.
- Ulkoasu ja brändi. Miten sivustosi visuaalinen ilme jatkaa yrityksesi brändiä ja viestiä? Tarvitsetko graafista suunnittelua?
- Toiminnallisuudet. Mitä erityisiä toiminnallisuuksia tarvitset? Esimerkiksi yhteydenottolomake, verkkokauppa tai varausjärjestelmä.
Katso video: Tee WordPress-kotisivut yritykselle tunnissa
Ulkoinen verkkosivujen tekijä vai kotisivut yritykselle itsetehtynä?
Yrityksen kannattaa harkita huolellisesti omia tarpeitaan, resurssejaan ja taitoja ennen kuin päättää, tehdäänkö kotisivut itse vai ulkoistetaanko tekeminen ammattilaiselle. Kotisivujen luominen saattaa viedä tottumattomalta yllättävän paljon aikaa ja resursseja.
Ulkoistamalla saat vapautettua omia tai tiimisi voimavaroja muihin tehtäviin.
Kokemus verkkosivuprojekteista tekee projektista vaivattoman
Kun teetät WordPress-kotisivut ammattilaisella, tuo hän mukanaan tietoa ja kokemusta verkkosivuprojekteista sekä osaamisen, joka varmistaa, että sivustosi on toimiva, houkutteleva ja hakukoneystävällinen. Asiantuntija on aina myös ajan tasalla uusista trendeistä ja teknologioista.
Verkkosivuja työkseen tekevä osaa räätälöidä sivuston tarkalleen yrityksesi tarpeisiin ja brändin ilmeeseen sopivaksi. Voit siis itse keskittyä toiveidesi esittämiseen, ilman että mietit, riittääkö osaamisesi vision toteuttamiseen.
Ulkopuolisen asiantuntijan avulla voit myös välttää tekniset haasteet ja varmistaa, että sivustosi toimii moitteettomasti.
Joskus verkkosivut luonut asiantuntija toimii lisäapuna myös tulevaisuudessa, erillisen sopimuksen mukaisesti ylläpitoa ja tukea tarjoten.
WordPress-kotisivut ovat maailmanlaajuisesti suosittu valinta, joka tarjoaa monille liiketoimintamalleille mahdollisuuden näkyvyyden kasvattamiseen verkossa.
Kun pohjatyö tehdään kotisivujen luomisen yhteydessä laadukkaasti, saat itsellesi tai yrityksellesi edustavan sivuston alustalla, joka tulee päivittymään ja kehittymään tulevaisuudessakin, suuren käyttäjämäärän ansiosta.
Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita muun muassa rahoituksen ja perinnän parissa.