WordPress.org vai WordPress.com

WordPress.org vai WordPress.com? – lue kumpi sopii tarpeisiisi

WordPress-julkaisujärjestelmä tunnetaan helppokäyttöisyydestä ja monipuolisista lisäosista. Valintana WordPress onkin suosittu, joten moni miettii, kumpi on parempi vaihtoehto, ilmainen WordPress.org vai WordPress.com? Lue artikkelista mitä kaikkea WordPressillä voi tehdä, ilmaisen sekä maksullisen version erot, ja valitse tarpeisiisi sopivin verkkosivualusta.

Mitä kaikkea WordPressillä voi tehdä?

WordPress taipuu moniin eri tarpeisiin, joten se on sopiva verkkosivualusta esimerkiksi bloggaajalle, yrittäjälle tai verkkokauppiaalle.

 • Bloggaajana voit luoda ammattimaisen ja personoidun blogin, ja lisätä sivustollesi monipuolisesti eri sisältöjä, kuten tekstejä, kuvia, videoita ja äänitallenteita.
 • Pääset hyödyntämään erilaisia lisäosia, kuten SEO-työkaluja ja sosiaalisen median jakamisen lisäosia, jotta blogi tai yrityksesi tavoittaa suuremman yleisön.
 • Yritys voi esitellä verkkosivuillaan tuotteita tai palveluita, jakaa yhteystiedot ja kertoa yrityksen tarinan.
 • WordPressiin voit lisätä varausjärjestelmiä, yhteydenottolomakkeita ja asiakasarvosteluita.
 • SEO-lisäosat auttavat parantamaan verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa, mikä houkuttelee enemmän asiakkaita.
 • Yritys voi myös pitää blogia, kertoa ajankohtaisista palveluista, tapahtumista ja tarjouksista verkkosivustollaan.
 • Verkkokauppiaalle WordPressin WooCommerce on suosittu lisäosa, joka mahdollistaa tuotteiden listauksen, ostoskorin, maksujen käsittelyn ja varastonhallinnan.
 • WordPressissä voit räätälöidä tuotekatalogin, tuotesivut ja kassaprosessin brändille sopivaksi.
 • Erilaiset maksuvaihtoehdot ja toimitustavat ovat helposti integroitavissa.
 • Verkkokauppias voi seurata myyntitietoja ja tehdä markkinointikampanjoita sivuston hallintapaneelin kautta.

WordPress.org vai WordPress.com?

Valittavanasi on joko ilmainen WordPressin versio tai WordPress.com:n maksulliset palvelupaketit. Seuraavaksi käymme läpi, mitä ominaisuuksia WordPress.org ja WordPress.com sisältävät, ja kuinka nämä versiot käytännössä eroavat toisistaan.

Ilmainen WordPress.org

WordPress.org on maksuton avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä (CMS), joka on suunniteltu verkkosivustojen luomiseen ja hallintaan. Se sopii monenlaisille käyttäjille, kuten:

 • bloggaajille
 • isoille ja pienille yrityksille
 • yhdistyksille
 • verkkokaupoille

Tarvitset vain verkkotunnuksen sekä sinulle sopivan hostingpalvelun, joka tukee WordPress-sivustojen toiminnallisuuksia, ja olet valmis luomaan omannäköisesi WordPress-kotisivut.

WordPress.org:n hyödyt käyttäjälle 

 1. Ilmainen ja avoin lähdekoodi. WordPress.org on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, mikä tarkoittaa, että voit käyttää sitä ilmaiseksi, ja muokata sitä täysin tarpeidesi mukaan.
 1. Helppokäyttöisyys. WordPress.org tarjoaa intuitiivisen käyttöliittymän, joka mahdollistaa sivuston luomisen ja päivittämisen, ilman suurempaa teknistä osaamista.
 1. Skaalautuvuus. Voit laajentaa WordPress-sivustoasi monipuolisilla lisäosilla ja teemoilla, mikä mahdollistaa räätälöidyt toiminnallisuudet sekä brändisi mukaisen ulkoasun.
 1. Yhteisön tuki. WordPress.org:lla on laaja käyttäjäyhteisö, joka tarjoaa tukea ja opastusta eri aiheisiin liittyen.
 1. Hakukoneystävällisyys. WordPress tarjoaa monia työkaluja ja lisäosia, jotka auttavat parantamaan sivustosi hakukoneoptimointia (SEO). 

Koska WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, se kehittyy jatkuvasti. Tämä tarkoittaa myös, että WordPressiä on muistettava päivittää, jotta se pystyy tarjoamaan parhaan mahdollisen kokemuksen sinulle ja sivustosi kävijöille.

💡 Mikäli haluat WordPressin edut, mutta suosit kotimaista, kannattaa valita suomalainen webhotelli WordPressin kotisivuja isännöimään.

Miksi ilmainen WordPress?

WordPress.org sopii loistavasti käyttäjille, joilla on jo jonkin verran teknistä osaamista tai jotka ovat valmiita oppimaan, sillä se tarjoaa täyden pääsyn sivuston koodiin ja asetuksiin.

WordPressin ilmaisversio tarjoaakin enemmän vapauksia muokata sivuston koodia, asentaa haluamiasi lisäosia ja teemoja, sekä mukauttaa sivuston ulkoasua kuin WordPress.com.

Voit myös valita minkä tahansa hostingpalvelun, mikä antaa sinulle täyden hallinnan sivustosi suorituskykyyn ja resursseihin.

Miten ladata WordPress? 👉 WordPress.org Suomi

WordPress.org Suomi -sivuilta löydät kattavasti tietoa julkaisujärjestelmän ominaisuuksista ja saat ladattua ilmaisversion itsellesi.

Hostingpalvelu 👉 Osta kotimainen Domain247.n webhotelli ja saat WordPressin kätevästi valmiiksi asennettuna ja optimoituna.

Maksullinen WordPress.com 

Maksulliset WordPress.com:n palvelupaketit tarjoavat rajatusti tuettuja ominaisuuksia, joten tämä vaihtoehto voi olla sopivin sinulle, mikäli et halua itse juurikaan räätälöidä sivustoasi. 

WordPress.com hyödyt käyttäjälle 

 1. Teknisistä asioista ei tarvitse huolehtia. Monet aloittelijat saattavat perustaa ensimmäisen sivustonsa WordPress.com-palveluun, sillä se vaatii melko vähän teknistä osaamista.
 1. Räätälöintimahdollisuudet. Maksullisilla versioilla voit räätälöidä verkkosivustosi ulkoasua sekä toiminnallisuuksia, joskin aina rajoitetusti. Erilaisia liiketoimintamalleja tukemaan löytyy eri palvelupaketteja.
 1. Lisävarmuuskopiointi. Maksullinen versio sisältää varmuuskopioinnin mahdollisuuden, joka auttaa suojaamaan verkkosivustosi tietoja.
 1. Oman verkkotunnuksen käyttö. WordPress.com:n maksullisella versiolla voit käyttää omaa verkkotunnusta ilman WordPress.com-alidomainia, mikä edesauttaa brändinrakennusta.
 1. Monipuolisuus. Soveltuu myös yrityksille, ammattibloggaajille, online-kaupoille ja muille, jotka tarvitsevat erilaisia toiminnallisuuksia ja mahdollisuuden laajempaan brändinrakennukseen, mutta ominaisuuksista joutuu maksamaan.

WordPress.org vai .com? – erot

Helpottaaksemme valintaa WordPress.org:n ja WordPress.com:n välillä, listasimme avuksesi palveluiden merkittävimpiä eroja.

 • Hostingpalvelu. WordPress.com isännöi sivustoja omalla palvelimellaan, kun taas WordPress.org antaa sinulle vapauden valita haluamasi hostingpalvelun.
 • Rajoitettu mukautettavuus. WordPress.com tarjoaa rajoitetumman mahdollisuuden muokata sivuston koodia ja ulkoasua verrattuna WordPress.org:iin.
 • Maksulliset palvelupaketit. WordPress.com tarjoaa erilaisia maksullisia paketteja, jotka tarjoavat lisäominaisuuksia sekä enemmän tilaa, kun taas WordPress.org on ilmainen, ja lisäominaisuudet voi hankkia erikseen.
 • Rajoitettu lisäosien tuki. WordPress.com rajoittaa kolmannen osapuolen lisäosien käyttöä verrattuna WordPress.org:iin, jossa voit asentaa minkä tahansa lisäosan.
 • Verkkotunnus. WordPress.com tarjoaa maksuttomassa versiossaan ilmaisen verkkotunnuksen (esim. omasivu.wordpress.com), kun taas WordPress.org:lla voit hankkia juuri haluamasi verkkotunnuksen erikseen.

Suomalainen WordPress-hostingpalvelu, alkaen 2,23 €/kk

Paljonko WordPress maksaa?

WordPress.org on käyttäjilleen ilmainen, mutta WordPress.com tarjoaa ilmaisversion lisäksi eri hintaisia maksullisia paketteja. 

Myös WordPress.com tarjoaa maksuttoman palvelupaketin, joka sisältää rajoitetusti ominaisuuksia. Rajoitukset näkyvät muun muassa verkkotunnuksen hyödyntämisessä (esimerkkidomain: omasivu.wordpress.com).

Pienempiin tarpeisiin maksulliset suunnitelmat ovat hinnaltaan n. 4-8 €/kk, ja tarjoavat lisäominaisuuksia, teemoja, lisätilaa sekä oman verkkotunnuksen käytön.

Yrityksille ja verkkokaupoille on tarjolla laajennettuja ominaisuuksia, kuten mahdollisuus asentaa lisäosia ja myydä tuotteita verkkosivustolla. Yrityspaketit ovat alkaen noin 25 €/kk.

Hinnat vaihtelevat riippuen käyttäjän vaatimuksista, kuten verkkotunnuksen rekisteröinnistä, lisäosista ja lisäpalveluista.

Tutustu WordPress.com:n hinnoitteluun

WordPress-verkkosivut ja hostingpalvelu kätevästi Domain247:n kautta

Mikäli sinulla ei ole aikaa verkkosivustosi ulkoasun, teemojen ja asetusten luomiseen itse, tarjoaa Domain247 sinulle vaivattoman tavan WordPress-kotisivujen luomiseen ja hallinnoimiseen.

Pääset hyvään alkuun näillä kolmella askeleella:

 1. Osta vapaa verkkotunnus. Valitse toimintaasi ja tavoitteitasi tukeva verkkotunnus. Näet vapaat domainit heti, ja voit varata verkkotunnuksen itsellesi välittömästi.
 1. Valitse WordPress-webhotelli. Domain247:n WordPress-webhotellit on optimoitu tukemaan juuri WordPress-verkkosivualustalle luotuja sivustoja. Hinta alkaen 2,23 €/kk.
 1. Tilaa kotisivut Domain247:n kautta. Teetä meillä WordPress-kotisivut, toteutamme visiosi ja varmistamme, että sivusto näyttää ja toimii haluamallasi tavalla. Hinta alkaen 150 €.

Silloin, kun oma aikataulu on kiireinen, mutkaton ulkoistettu palvelu voi olla paras vaihtoehto edistää verkkosivuprojektia, sillä saat kaiken valmiiksi asennettuna ja optimoituna. 

Olemme miettineet kaiken valmiiksi puolestasi, jotta saisit kotisivusi pystyyn ja toimimaan mahdollisimman vaivattomasti. Kotisivujemme toimitusaika on maksimissaan 14 vuorokautta.

Mikäli päätät kuitenkin toteuttaa kotisivut itse, voit hyödyntää palveluitamme ja käytännön ohjeita sivuiltamme:

Se, onko valintasi WordPress.org vai WordPress.com, on oma päätöksesi, jonka tulisi pohjautua sivustosi ja liiketoimintasi tarpeisiin. WordPress on valintana aina luotettava, ja sen monipuolisuuden takia molemmilla versioilla on oma vannoutunut käyttäjäkuntansa. 

Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita muun muassa rahoituksen ja perinnän parissa.